Kış Mevsimi Metabolizmanın Düşmanı

Kış mevsimi metabolizma için dezavantaj oluşturuyor. Çünkü karanlıkta uyku hormonu salgılanıyor ve bu hormon kışın daha çok salgılanıyor bu da metabolizmayı bir miktar yavaşlatan bir etkendir.

Kış mevsimi metabolizma için dezavantaj oluşturuyor. Çünkü karanlıkta uyku hormonu salgılanıyor ve bu hormon kışın daha çok salgılanıyor bu da metabolizmayı bir miktar yavaşlatan bir etkendir. Gün ışığının fazla olması insanları olumlu etkiliyor,depresyon,psikolojik gel-gitler azalıyor.

Metabolizmayı hızlandırmanın yollarını şöyle sıralanabilir:Greyfurt,sirke metabolizma üzerinde olumlu etkileri olan besinlerdir.

Yapılan çalışmalar yeşil çay tüketiminin metabolizmayı hızlandırdığını ve yağ yakımını uyardığını göstermiştir.

Antioksidanlar metabolizmayı kaliteli çalıştırıyor. Yaban mersini,nar tüketmek bunu sağlıyor.

Sebze tüketmek barsaklara çok iyidir. Prebiyotikler,kefir çok faydalı,barsak sağlığı için çok önemli. Kefir bağışıklığı artırdığı gibi,barsak florasını da koruyor.

Abur cuburdan,yağlı yiyeceklerden kaçınmak gerekiyor. Yağlı yiyecekler sindirimi engelliyor,hazımsızlık,kabızlık oluyor.

Karnıbahar,sarımsak ve pırasa çok faydalı posalar içeriyor;bu da bağırsak sağlığa iyi geliyor.

Vücudumuzda insülin hormonu metabolizmasını düzenlemek için gece yatmadan iki saat önce ara öğün tüketmek oldukça yararlıdır.

Tek başına grissini,ekmek yememeye özen gösterin. Kan şekerini dengede tutmak için yanında kefir,yoğurt tüketirsek istediğimiz sonucu elde ederiz. Diyabet hastaları,insülin direnci olanlar,kilo sorunu olanlar için olmazsa olmazdır.

Uyku apnesi,horlama şişmanlığın gizli nedenleridir. Rahat nefes alınamıyor,oksijen vücuda alınamıyor. Hücrede enerji üretimi azalıyor. Uyku kaliteli olmadığından gece kalkıp yemek yeme eğilimi görülmektedir. Anlam verilemeyen kilo artışının nedenlerinden biri de vücuttaki insülin direnci olabilir bununda hekim kontrolünde takip edilmesi gerekmektedir. Bu sorunlar yaşanmadan önce koruyucu beslenme programı alınmalıdır. Aksi takdirde fazla kilolardan sonra doktora danışmak daha zahmetli ve yorucu bir süreç olacaktır.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslı İçigör

Sağlık Editörü

Total
0
Shares
Related Posts

Regl Döneminde Ne Yeyip Ne İçmeli?

Bu dönemler kadınların vücut şekillerini, ruhsal davranışlarını ve beslenmelerini etkiler. Etkileri en aza indirmek için bu dönemlerde nasıl beslenmeli?

Panik atağın bilinmeyenleri

Bir anda uykudan panik halinde kalkıyorsanız, yolda yürürken, yemek yerken, durup dururken çarpıntı ve el ya da dudak çevresinde uyuşma yaşıyorsanız dikkat!

Baş Ağrısında 9 Ciddi Sinyal!

Baş ağrılarının türleri ve ağrıya eşlik eden belirtiler, olası bir hastalığın nereden kaynakladığı konusun da fikir veriyor.
Total
0
Share