Reflü Tedavisi Ne Kadar Devam Eder?

Reflüsü olan hastaların bir kısmında beslenme kurallarına sürekli uymak koşuluyla 3-6 aylık tedavi sonrasında şikayetler ortadan kalkmaktadır.

Reflü tedavisi ne kadar devam eder ?

Reflüsü olan hastaların bir kısmında beslenme kurallarına sürekli uymak koşuluyla 3-6 aylık tedavi sonrasında şikayetler ortadan kalkmaktadır. Bazı hastalarda tedavinin ömür boyu devam etmesi gerekmektedir;bazılarında ise olumlu sonuç alınıp tedavi kesildikten sonra tekrar alevlenmeler ortaya çıkabilmektedir. Bu açıdan reflü,yüksek tansiyona benzer;tedavi edildiği sürece ciddi sağlık problemlerine yol açmaz,tedavi edilmediğinde ise tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Reflünün neden olabileceği sorunlar nelerdir ?

Asitin yemek borusundan ağza ve solunum yollarına kadar gelmesi (Laringo-faringeal reflü) sonucunda kalıcı ses kısıklığı,astım ve bronşit gibi solunum güçlüğüne neden olabilecek hastalıklar ve yutma bozuklukları ortaya çıkabilir. Şiddetli ve yıllar boyunca tedavi edilmemiş reflünün yemek borusu,gırtlak ve akciğer kanserlerinin gelişmesinde de rolü olabileceği bilinmektedir.

Prof. Dr. Murat Saruç

Total
0
Shares
Related Posts

Crohn hastalığı

Crohn hastalığı da ülseratif kolit ile aynı gruptan, ancak farklı özelliklere sahip kronik iltihabi bir barsak hastalığıdır.

İrritabl Bağırsak Sendromu Nedir ?

İrritabl bağırsak sendromu,intestinal sistemdeki bir bozukluktur. İbs’nin başlıca belirtileri;karın ağrısı eşliğinde görülen ishal ve kabızlıktır. Diğer yaygın belirtileri,şişkinlik,mukuslu dışkı veya tuvaleti yaparken tam boşalmama hissidir.
Total
0
Share