Tüylerden Kurtulmada Doğru Zaman Ekim-Mayıs Arası

Laser epilasyon hakkında bilgiler

Kadınlar koltuk altı,bacak,bikini bölgesi,bıyık,çene,ayak parmakları ve ayağın üst bölgesindeki tüylerden;erkekler ise daha çok sırt,ense,göğüs ve yüzlerindeki tüylerden şikayet ederek laser epilasyon yaptırıyor.

– Laser epilasyon en az altı seans uygulanıyor,her seans sonrasında bir kontrol seansı yapılarak tüylerin tamamen yok edilmesi hedefleniyor.

– Günümüzdeki laser teknolojileri,açık renk ve ince tüyler üzerinde etkili olamıyor.

– Laser uygulamaları konusunda en uygun dönem ekim ve mayıs aylarının arasındaki dönem.

– Tek bir seans uygulamasında tüylerde yüzde 15-20 azalma oluyor.

– Güneşlenip çok koyu bir tene sahip olan kişilerde laser uygulaması yapılması doğru değil. Çünkü laser sonrasında ciltte lekelenmeler alıyor.

– Laser uygulamasının ten açıldıktan sonra yapılması gerekiyor. Ekim-mayıs arası dönemde koyu renkteki tüyler dökülüyor,ince olanlar az da olsa çıkıyor. Koyu renkteki tüylerin az da olsa çıkma ihtimaline karşı yılda bir ya da iki defa tekrar atış yapılması gerekiyor.

– Yüz ve çene tüylenmelerinde laser çok iyi sonuç veriyor. İsteyenlerin bikini bölgelerine de uygulanıyor. Kol ve yüzdeki ince tüylerde ise laser etkisiz oluyor.

– Laserden önce mutlaka lokal anestezi amacıyla krem sürülüp yaklaşık 45 dakika bekleniyor. Seans araları zamanla açılıyor. Yaşa bağlı olarak renk değişikliği olacağı için,rengi değişen ya da beyazlayan tüylerde iğneli epilasyon öneriliyor.

– Kilo alımı da tüylenmeyi artırıyor. Erkeklerin sırt bölgesine yapılacaksa tek seans 1,5 saat sürüyor. Tüm sırt için laser tercih edenlerin sabırlı olmaları gerekiyor. Cihazın ucundaki bölüm ile tüy kökü yakılıyor,tüm tüy köklerine aynı anda etki edemiyor,o yüzden 5-6 seans sürüyor.

LASERDEN SONRA 50 FAKTÖR KORUYUCU ÖNERİYORUZ

İstenmeyen tüyler kadınları da erkekleri de estetik açıdan rahatsız ediyor. Yüz bölgesinde sakallar göze yakın bölgelere kadar yayılabiliyor bu da rahatsızlık yaratıyor. Göze yakınlığına da dikkat ederek uyguluyoruz. Ayrıca kulak kenarlarında çıkan tüyler de laser ile alınabiliyor. Sadece kemiğe yakın bölgelerde yağ dokusu azaldığından ağrı az da olsa olabiliyor. İşlemden sonra laser yapılan bölgeye kortizonlu krem ve buz uygulaması yapılıyor. Bu şekilde 5-10 dakika beklemek gerekiyor. Laser yapıldığı gün,duş alınmaması öneriliyor. Uygulandığı ilk gün hafif kızarıklık oluyor. Laserin üç farklı fazı ve bu fazların da kendi aralarında dereceleri var. Uygulama da buna göre yapılıyor. Laser yaptıranlara 50 faktör güneş koruyucu ürün öneriliyor. Laserden sonra kesinlikle güneşlenilmemesi gerekiyor.

Sağlık Editörü

Total
0
Shares
Related Posts

Meme Protezinin Yapısı

Meme protezlerinin dış kılıfı silikondan yapılmıştır; pürtüklü (textured) veya düzgün yüzeyli (smooth) olabilir. Pürtüklü yüzey olanların protez etrafında kapsül oluşturma ihtimali daha düşüktür.
Total
0
Share