Bölgesel İncelmede Yağ Enjeksiyonları

Alınan yer genellikle karın bölgesidir.

Yağ enjeksiyonu bir yerden alınan yağ hücrelerinin iğne ile başka bir yere verilmesidir. Alınan yer genellikle karın bölgesidir. Ama memesinin ortası boşalmış,kenarları dolu olan bir bayanda koltuk altına uzanan yağ fazlalıkları alınarak meme ortasına da verilebilir.Verilen yağ hücreleri yeni yerlerinde yaşamaya devam ederler orada bir dolgu maddesi görevi görürler.

İŞLEM NASIL YAPILIYOR?
Yağ enjeksiyonu yapmanın birçok değişik tekniği ve aleti var. Temel olarak yağlar özel enjektörler ile alınıyor,filtrelenerek değişik işlemlerden geçiriliyor. Öz kısmı Ya da kalıcılığı en çok olan kısmı bir enjektöre aktarılarak yeni yerlerine enjekte ediliyor. Her iki safhada da kesik yapmaya ve dikiş koymaya gerek yok. Lokal anestezi veya sedasyon dediğimiz sarhoşluk hali anestezisi yeterli oluyor.

İŞLEMİN BAŞARISI NEYE BAĞLI?
Bu işlemin başarılı olması tamamen kullanılan aletlere ve tekniğe bağlı. Son yıllara kadar verilen yağların erimesi neredeyse bir kuraldı. Ancak son birkaç senede ciddi bir ilerleme oldu ve artık verilen yağların tutma ihtimali ciddi olarak arttı. Yağları alırken yağ hücrelerini koruyan ve aynı şekilde olması gereken yere veren yeni sistemler ve metodlar ile daha kalıcı sonuçlar elde edilebilmekte. Alınan hücrelerin hava ile temas etmemesi,yağların verildiği enjektörlerin boyutları,uyguladığınız basınç gibi birçok ayrıntı da var.

YAĞLAR EN SIK NEREYE VERİLİYOR?
Sıklıkla yüz bölgesinde kullanılıyor. Dudakları kalınlaştırmak,Ağız kenarındaki derin kırışıklıkları doldurarak yok etmek,elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak hatta alt çeneyi biraz büyütmek amacı ile bir miktar yağ verilebilir. Yağlar kalçaların şeklini düzeltmek,daha önce yapılmış ve çöküklüklere sebep olmuş deformiteleri düzeltmek amacıyla da sıkça kullanılıyor. Bazı kazalardan sonra da bu işleme başvurulabilir. Örneğin alın bölgesinde bir çöküklük oluşmuşsa bu yağ ile doldurulabilir. İşlemi ameliyathane ortamında yapmakta fayda var. Aslında 20-25 dakika kadar sürüyor. ama alınan yağların hazırlığı da en az o kadar sürüyor ve toplam süre bir saate yaklaşabiliyor.

KOMPLİKASYONLAR VE ÇIKABİLECEK SORUNLAR
Düşükte olsa enfeksiyon olabilir. Bu durumda o bölgede küçük apseler görülebilir. Tedavi olarak antibiyotik ve pansuman yeterli olacaktır. En sık ortaya çıkabilecek problem yağların beklenildiğinden çok daha fazla oranda erimesi olacaktır. Verilen yağlar daima homojen olarak eridiği için asimetri görülmesi çok nadirdir. Yani dudağınızın sol tarafındaki yağlar eridiyse sağ taraftakiler de aynı miktarda eriyecektir. Yağların erimesi herhangi bir sağlık problemi de çıkarmaz ve işlem istenirse tekrar edilebilir. Volüm kaybı ne kadar olursa olsun verilen taze yağ hücreli ile birlikte yapılan yere besleyici,yenileştirici ve gençleştiri etkileri olan bazı maddeler de aktarıldığı için pembeleşme,dirilik ve deri canlılığında artış sağlanmaktadır.

BAZI NOKTALAR:

•Ameliyattan sonra yağ verilen yerlerde biraz ödem olur. Özellikle dudaklar olduğundan daha büyük gözükür. Paniğe kapılmayın. İşlemden sonra devasa gözüken dudaklarınız bir kaç gün sonra küçülecekler ve gerçek şekillerini alacaklar. •Erime genellikle ilk ayın sonunda kendini belli eder. İşlem ikinci ayda tekrar edilebilir.

•Eğer bir bölgeye fazla yağ verilmişse ilk haftalarda buraya yapacağınız düzenli ve kuvvetli masaj ile yağları eritebilirsiniz.

İŞLEM SONRASINDA:

İşlemden sonra yağ verilen yerde şişlik olacaktır. Bu birkaç gün sürer. Aynı gün evinize çıkabilir,şişliklerden rahatsız değilseniz ertesi gün işinize dönebilirsiniz. Spora bir hafta sonra başlayabilirsiniz.

ÖZETLE:

Anestezi şekli:Lokal anestezi ve sedasyon. Ameliyat nerede yapılmalı:Tercihan bir hastane ameliyathanesinde.

Ameliyat süresi: 1 saat. Hastanede yatış süresi:Birkaç saat sonra taburcu olunabilir.

Ameliyat sonrası ağrı –sıkıntı:Bir kaç gün hafif bir sızlama olabilir. Genellikle ağızdan alınan basit ağrı kesiciler yeterli olur.

Şişme,morarma:3-6 gün arasında,orta derecede.

Pansuman:Yok.

Dikişler: Alınması gereken dikiş yok

Ne zaman işe dönülebilir: Ertesi gün.

Spor:1 hafta sonra.

Son şekil: Genellikle bir iki hafta sonra gerçekleşmektedir.

Dr. Abdullah Etöz

Total
0
Shares
Related Posts

Rahim Kanseri Nedir?

Rahim kanserleri iki ana başlık altında incelenir. Birincisi ve en sık görüleni rahim içini döşeyen endometriumdan (rahim iç zarı) kaynaklanan ve ikincisi çok daha az görülen rahim kas tabakasından kaynaklanan kanserlerdir.

Enerji İçecekleri

Enerji içecekleri genç yetişkinler tarafından da sıklıkla tercih edilen bir içecek türüdür. Enerji içeceği içerdiği kafein nedeniyle dehidrasyona ...
Total
0
Share