Göğüs Büyütme Operasyonunda Karşılaşabileceğiniz Durumlar

Göğüs büyütme ameliyatı cerrahi bir merkezde veya hastane polikliniğinde yapılabilir. Büyük olasılıkla ameliyatla aynı gün içerisinde eve gidebilirsiniz. Nadir olarak prosedür sonrasında hastanede kalma gerekebilmektedir.

Bazı durumlarda prosedür lokal anestezi ile uygulanır, ameliyat boyunca uyanık olursunuz ve sadece göğüs bölgesi uyuşturulur. Çoğu durumda ise ameliyat genel anestezi ile uygulanmaktadır.

Prosedür sırasında

Göğüs implantının yerleştirilmesi için cerrah şu 3 bölgeden birinde tek bir kesik (insizyon) gerçekleştirir:

  • Göğüs kıvrımında (meme altı kıvrımı)
  • Kol altında (aksiller)
  • Meme ucu civarında (periareola)

İnsizyonu oluşturduktan sonra cerrah göğüs dokusunu kas ve göğsün bağlayıcı dokularından ayırır. Bu şekilde göğüs duvarının (göğüs kası) arka veya en dış ön kas kısmında bir cep oluşturulur. Cerrah bu boşluk bölgeye implantı yerleştirir ve meme ucunun arkasında kalacak şekilde merkeze odaklar.

Saline implantlar boş olarak yerleştirilir ve takıldıktan sonra içi steril tuzlu su ile doldurulur. Silikon implantlar daha önceden silikon jel ile doldurulmuş halde gelir.

İmplant yerine takıldığında insizyon genellikle dikişlerle kapatılır ve cilt bandı ya da sargı bezi ile sarılır.

Prosedür sonrasında

Ameliyattan sonra birkaç hadta boyunca ağrı ve şişlik görülmesi normaldir. Ayrıca morarma oluşumu da olasıdır. Yara izleri tamamen kaybolmamasına rağmen zamanla renkleri solar.

İyileşme süreci içerisinde sargı bezi veya spor sütyen takmanız göğüs implantlarının yerleşmesine ve ekstradan destek almasına katkı sağlar. Ayrıca cerrahınız ağrı kesici de verebilir.

Günlük aktivitelere tekrar dönme konusunda doktorunuzun talimatlarına uyun. Fiziksel güç kullanımı içeren bir işe sahip değilseniz birkaç gün veya hafta içerisinde işinize dönebilirsiniz. En az 2 hafta boyunca nabız veya kan basıncınızı artırabilecek herhangi bir yorucu aktiviteden kaçının. Unutmayınız ki; iyileşme sürecinde göğüsleriniz fiziksel kontakt veya sarsıcı hareketlere karşı duyarlı olacaktır.

Cerrahınız kendiliğinden çözünmeyen dikişler kullanmış veya göğüs yakınına sızıntı tüpleri takmış ise daha sonra bir takip muayenesinde bu malzemelerin çıkarılması gerekir.

Göğüs kısmında sıcaklık veya kızarıklık farkederseniz veya yüksek ateşiniz çıkarsa, bu durum enfeksiyon kaptığınıza işaret edebilir. Derhal doktorunuza danışın. Ayrıca nefes darlığı veya göğüs ağrısı durumlarında mutlaka doktorunuzla görüşün.

Total
0
Shares
Total
0
Share