Boyun Gençleştirmede 3D

Bu tedavi yüz-boyun gençleştirme yöntemleri arasında erken ve orta dönemdeki kırışıklıklar ve sarkmalarda etkili olabiliyor.

Üç Boyutlu Cilt Yenileme Sistemi, sadece dermatoloji alanında değil,plastik cerrahide de kullanılıyor. Sistemin plastik cerrahide kullanıldığı alanları şöyle sıralamak mümkün:
Üst dudaktaki ince dikey çizgiler,boyundaki çizgilenmeler,yanaktaki çizgilerin giderilmesinde birkaç seansta iyi sonuçlar elde ediliyor. Çizgilerin giderilmesi cerrahi olmayan bir uygulama özelliğini taşıyor. Her seans arasında 2-4 hafta beklemek gerekiyor.

Özellikle ince yüz kırışıklıklarında lokal anestezi bile gerektirmeden etkin bir düzelme ve gerginlik sağlanıyor.

Damarsal kökenli olan telenjiektazi,Porto şarabı lekesi,hemanjiom,yüz ve gövdedeki vişne anjiomları,bacaktaki ince ve yüzeyel varislerde çok etkin tedavi sağlıyor. Bunun için 4-5 tedavi gerekebilir ve 3-4 ay sonra kesin sonuçlar görünür hale gelebiliyor. Damarsal deri lekelerinde ve hastalıklarında,yüz kırışıklıklarında hem yüzeyel hem de derin deri tabakalarında daha etkin ve daha güvenli tedavi sağlıyor.

Ayrıca,lazer uygulaması sonrası derinin kendisini toparlama ve düzelme süresi oldukça kısalıyor. Aynı amaçla kullanılan lazerlere göre daha hızlı bir sistem.

Üç Boyutlu Cilt Yenileme Sistemi’nin IPL özelliği,geleneksel IPL cihazlarına oranla daha güvenli. Çünkü diğer sistemlerde atış öncesinde cihazın istenilen dozda atış yapıp yapmadığı kontrol edilirken,bu cihazda atış kontrolü sürekli yapılıyor.

Cihaz boyun ve dekolte bölgeleri dahil olmak üzere tüm vücut bölgelerinde etkili olabiliyor. Eskiden zor tedavi edilen açık kahve renkli lekelerde bile güzel sonuçlar alınabiliyor.

Her hastaya ve tedavi edilen soruna göre bir-üç seans arasında sonuç alınabiliyor. Aşırı güneş hasarına maruz kalmış ciltlerde ilave seanslar tavsiye edilebiliyor. Tedaviden hemen sonra kahverengi lekeler koyulaşmaya başlıyor ve cilt hafif kızarmış görünebiliyor. Bu durum tipik olarak bir kaç saat içinde geçiyor.

Programlanabilir dalgaboyları sayesinde koyu cilt tiplerine özel dalgaboyları ile güvenli ve etkin bir şekilde kullanılabiliyor.

Cihazla uygulama yapıldıktan sonra ilk 10 gün ve tabii ki daha sonra güneşin zararlı etkilerinden korunmaya devam edilmesi gerekiyor. 24 saat boyunca yoğun kimyasallardan kaçınılması önemli.

Güneşin zararlı etkilerinden dolayı yeni lekeler çıkabilir. Bunlar da aynı şekilde ilk uygulamadan 4 hafta sonra tedavi edilebilir.

Dr. Asiye Nesrin Aksoylar

Dr. Asiye nesrin Aksoylar

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share