Tekrarlayan Gebelik Kayıpları

Düşük nedeni araştırılmasına rağmen % 50 vakada belirlenemeyebilir.

Düşük nedeni araştırılmasına rağmen % 50 vakada belirlenemeyebilir. Düşük riski artışı bir düşükten sonra %15,iki düşükten sonra %24,üç düşükten sonra %43 ve dört düşükten sonra %54′ e kadar çıkmaktadır.

Gebelik Kaybı ve Tekrarlayan Gebelik Nedir?

a) Gebelik kaybı (Düşükler): Normalde,tüm gebeliklerin yaklaşık % 50’si ve tüm bilinen gebeliklerin %15-20’si gebelik kaybı ile sonlanır. Dünya sağlık teşkilatı (WHO) nın tanımına göre:Bir embriyonun ya da 500 gram ve altındaki fetusun annesinden atılması ya da alınmasıdır.

b) Tekrarlayan gebelik kaybı (Tekrarlayan düşükler):Üç ya da daha fazla gebelik kaybının birbiri arkasına tekrarlamasıdır. % 1 oranında gözlenir. Genellikle,bu kayıplann belli bir sebebi olmaktadır. Üç düşükten sonra düşük nedenini belirlemek için ayrıntılı inceleme başlatmak gerekmektedir ancak bazı durumlarda araştırma üst üste 2 düşükten sonra da başlatabilir.

Doç. Dr. Birol Vural

Total
0
Shares
Related Posts

Çocuklarda Havlar Tarzda Öksürük Krup Belirtisi!

Krup belirtileri çok ani başlangıçlıdır. Genellikle çocuk yatağa giderken herhangi bir sıkıntısı yoktur. Gece yarısı ani başlayan solunum sıkıntısı, havlar tarzda kaba bir öksürük ile uykudan uyanır. Peki krup nedir, nasıl tedavi edilir?
Total
0
Share