40 Yaşında Sonra Yılda Bir Mamografi Çektirin

Günümüzde dünyada yaşam süresi uzuyor. Yaşam alışkanlıklarında önerilen ‘sayıları’ dikkate alıp, bu doğrultuda hareket ettiğiniz takdirde, meme kanserine yakalanma riskinizi büyük oranda azaltabilirsiniz.

Günümüzde dünyada yaşam süresi uzuyor. Yaşam alışkanlıklarında önerilen ‘sayıları’ dikkate alıp,bu doğrultuda hareket ettiğiniz takdirde,meme kanserine yakalanma riskinizi büyük oranda azaltabilirsiniz.

AYDA BİR MEME MUAYENESİ

20 Yaşından sonra ayda bir kez şunu yapın:Adet bitiminden sonraki ilk hafta içinde,ayna karşısında,her iki memenizi kontrol edin. Meme ve koltuk altlarını da yatar durumdayken ellerinizle muayene edin. Eğer en ufak bir değişiklik tespit ederseniz,zaman kaybetmeden meme konusunda deneyimli bir genel cerrahi uzmanına görünün.

ÜÇ YILDA BİR DOKTORA GÖRÜNÜN

Hiçbir yakınmanız olmasa bile 20-40 yaşlan arasında üç yılda bir,40 yaşından sonra ise yılda bir kez,klinik muayene için meme konusunda deneyimli bir genel cerrahi uzmanına başvurun.

40’TAN SONRA YILDA BİR MAMOGRAFİ ÇEKTİRİN

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre;her kadın 40 yaşından sonra iki yılda bir,50 yaşından sonra da yüda bir mamografi çektirmeli. Eğer anneniz,anneanneniz,teyzeniz,halanız,kız kardeşiniz ya da babaanneniz meme kanserine yakalanmışsa,riskli grupta yer aldığınız için mamografi taramasını,aile bireyinin meme kanserine yakalanma yaşından 10 yaş öncesinde yaptırın.

Prof. Dr. Cihan Uras

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share