Mide ve Bağırsak Hastalıklarına Yakalananların %60’ı Kadınlar

Kadınların mide ve bağırsak hastalıklarına erkeklerden daha fazla yakalanma riskinin olmasının birçok nedeni var.
Mide ve bağırsak hastalıklarına yakalananların yaklaşık yüzde 60’ının kadın olması kaygı veriyor.

Kadınlar mide hastalıklarına daha fazla yakalanıyor !

Kadınlar ile erkekler arasındaki farklılıklar,kadınların acı ve tatlıya erkeklerden daha duyarlı olması ve kadınların bağırsaklarının daha hassas olması,kadınların karnının erkeklerinkinden daha yavaş boşalması,kadınlarda dışkının kalın bağırsak geçişinin daha uzun zaman almasından kaynaklanıyor. Bununla beraber kadınların kalın bağırsak kanserine yakalanma riski erkeklerinkinden daha azdır. Hormonlar kadınları korur. Menopozdan önce doğum kontrol hapları bu riski yaklaşık yüzde 20,yaşlılarda hormon tedavisi ise yüzde 40 azaltır.

Prof. Dr. Nurdan Tözün

Total
0
Shares
Related Posts

Hayatın Kendisi Bir Sınav

Sonunda haziran ayı geldi ve öğrencilerin “ sınav kaygısı “ başladı. Oysa ki bu sınav, gençlerin gireceği ne ilk ne de son sınav olacak.

Milli Kayakçı Aslı Nemutlu Hayatını Kaybetti

ALP Disiplini Milli Takım oyuncusu Aslı Nemutlu hafta sonu düzenlenecek Türkiye Gençler Kayak Şampiyonasına hazırlandığı Erzurum Konaklı kayak merkezinde dengesini kaybedip düşerek boynunu kırdı.
Total
0
Share