Fazladan 1 Kilonun Vücudunuza Etkisi Nedir?

Günümüzün en yaygın problemlerinden biri olan aşırı kilo, aynı zamanda eklemlerin de en büyük düşmanı.

Fazladan her 1 kilo eklemlere ortalama 4 kilo yük oluyor. Bunun sonucunda da eklem kireçlenmeleri ortaya çıkıyor. Fazla kilo ayrıca mevcut diz problemi olan hastaların şikâyetlerinin artmasında da önemli rol oynuyor.

Her çömelip kalktığımızda diz eklemine vücut ağırlığımızın yaklaşık 3 katı kadar yük biniyor. Tempolu yürüme de bu yük diz eklemlerine vücut ağırlığının 5-6 katına yükseliyor. Koşma esnasında bu yük çok daha fazla olabiliyor. Dolayısıyla her fazla olan kilo eklemlerde yerine göre 2-4 katı yük oluyor. Yani 5 kilo fazlası olan bir insanda çömelirken diz eklemlerine ortalama 15 kilo fazladan yük biniyor. Bunun aksine verilen her 1 kilo ise eklemleri 3-4 kiloluk yükten kurtarıyor.

Dr. Ecmel Yeşiller

Total
0
Shares
Related Posts

Türkiye’deki yüz nakilleri masaya yatırılıyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Kompozit Doku Nakli Bilim Komisyonu Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılda 2 kere toplanan komisyon toplantısı, tartışmalı nakiller sebebiyle öne çekildi.

En Kaliteli Görüntü ve En Az Radyasyon

4 saniyeden kısa sürede tüm vücut tomografisi çekebilen ve bunu dünyada kaydedilmiş en düşük radyasyon oranıyla yapabilen ilk bilgisayarlı tomografi cihazı: Flash CT…

Kabızlık Deyip Geçmeyin!

'Günlerce tuvalete çıkamıyorum,' cümlesi, sık duyulan şikayetlerden biri. Uzmanlar, kabızlığın geçiştirilecek bir rahatsızlık olmadığını, mutlaka bir hekime başvurulmasını öneriyor.
Total
0
Share