Cep Telefonları Güvenli mi?

Çevresel etkenlerin ne kadar farkında olursak, ne kadar bunlardan uzak durursak kanserin oluşmasını geciktirebilir ya da önleyebiliriz

Çevresel etkenlerin ne kadar farkında olursak,ne kadar bunlardan uzak durursak kanserin oluşmasını geciktirebilir ya da önleyebiliriz

Kansere zemin hazırlayan etkenler:
•Radyasyon kirlenmesi
•Kirlenen topraklar
•Gereksiz radyolojik incelemeler
•Cep telefonu,bilgisayar ve TV nedeniyle manyetik kirlenme
•Zararlı kimyasallar
•Hazır gıdalar
•Gıdalara ilişkin kötü saklama koşulları
•Islak mendil kullanımı
•Doğal olmayan kozmetiklerin aşırı kullanımı

İlkokul Çocuklarına Cep Telefonu Almayın

Radyasyon kirlenmesi: 20 yıl önce ortaya çıkan Çernobil faciasında ülkemiz bazı zararlar gördü. Özellikle de üç önemli radyoaktif maddenin zararından söz etmemiz gerekiyor. Sezyumun zararlarından kurtulmak için en az 30 yıl geçmesi lazım. Amerikum ve platonyum ise binlerce yıl ülkemizde zararlarını gösterebilecek. Bunlarla kirlenmiş durumdayız.

Kirli topraklar:
Kirli topraklarda besin üretilmesi,su ve su ürünleriyle ilgili halka yansıyan tüketim maddelerinin yasaklanması çok önemli.

Gereksiz tetkikler: Radyasyonu bazı bilinçsiz kullanımlarla da alabiliyoruz. Lüzumsuz tanısal tetkikler,her öksürükte akciğer filmi,her başını çarpışında MR gibi incelemeler gereksiz yere yapılmamalı. Röntgen,BT konusunda da dikkatli olunmalı.

Manyetik kirlenme: Cep telefonları günümüzde artık ilkokul çocukları tarafından bile kullanılıyor. Üstelik cep telefonları çocukların eline oyuncak diye verilse ve başına oyuncak diye konulsa bile zarar verebiliyor. Çocuğun 1-2 saatten fazla bilgisayarla oynamaması lazım. Daha üç aylık bebeklere reklamlarla mama yediriliyor,televizyon karşısında emziriliyor. Çocuğun iletişimi konuşması gecikiyor. Bu,çocuğun topluma açılması açısından da sakıncalıdır.

Prof. Dr. İnci Ayan

Total
0
Shares
Related Posts

Obeziteyi Zihninizde Durdurun

Obeziteyi durdurmanın yöntemi, sadece tek bir yönteme saplantılı kalmayıp birçok farklı yöntemi aynı anda uygulamaktan geçmekte.

Yaz Aylarında Beslenmeye Dikkat!

Yazın aşırı sıcaklarda yağlı ve şekerli besinler yerine vitamin-mineral açısından zengin ve kalori olarak düşük besinler daha uygundur.

Maddi Durumumuz İyi Olmadığından Dershaneye Gidemiyorum!

Başarılı olmanın koşulu, dershaneye gitmek değil, planlı ve programlı çalışmak! Hatta dershaneye giden öğrencilerin zaman kayıplarının daha fazla olduğunu düşünürsek, iyi bir ders çalışma programıyla arayı kapatıp başarılı olman mümkün.
Total
0
Share