Gözde En Sık Karşılaşılan Problemler Nelerdir?

Gözde en sık rastladığımız sorunlar refraksiyon problemleri ve göz nezlesi.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte artan göz sağlığı problemlerine karşı dikkatli davranmalısınız. Gözlerinizi güneşin tehlikeli ellerine teslim etmekten kaçınarak uzmanların uyarılarını dikkate almalısınız.

Gözde en sık karşılaşılan problemler nelerdir?

Gözde en sık rastladığımız sorunlar refraksiyon problemleri ve göz nezlesi. Refraksiyon kusuru olduğunda hastalar az görme ve gözler etrafında ağrı şikayetleri ile başvuruyorlar. Göz nezlesi ise alerjik ve mikrobik olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkıyor. Mikrobik olan göz nezlesine sıklıkla adenovirüs denilen bir virüs neden oluyor ve özellikle yaz aylarında yüzme havuzlarından dolayı salgın şeklinde yayılabiliyor. Bu virüs gözün dış kısmını saran zara yerleşiyor ve yerleştikten sonra akma,çapaklanma,kızarma,şişme ve göz kapaklarının kapanmasına neden olabiliyor. Göz yaşında bol miktarda virüs bulunuyor ve hasta kişinin göz salgılarını özellikle ellerimizle kendi gözümüze taşıyarak bu hastalığı kapabiliyoruz. Adenovirüs konjunktiviti geçiren birisi ile aynı ortamı paylaşıyorsak virüsü kapmamız çok kolay. Bir kişi kaptığı zaman tüm aile geçirebiliyor.

Göz nezlesine neden olan bu virüse karşı nelere dikkat etmeliyiz?

Bu virüsten korunmak için elleri temiz tutmak,sık sık yıkamak ve elimizi her yerde gözümüze sürmemek gerekiyor. Böyle bir hastalık geçiriyorsak evde havlularımızı ayırmamız,izole olmamız lazım,çocuk okula gidiyorsa bu dönemde diğer çocukların sağlığı açısından okula göndermemek uygun olur. Adenovirüse bağlı göz nezlesi geçiren kişi hasta iken havuza girdiğinde ondan sonra giren kişiler çok rahatlıkla bu virüsü kapabilir. Bu tarz bulaşıcı hastalıklar geçirirken toplum sağlığı açısından biraz izole olmamızda fayda var. Çok yoğun hasta bakılan göz polikliniklerinde bulaşıcı göz nezlesi geçiren hastaları takiben tüm cihazlar ve hastanın dokunmuş olabileceği yerler temizlenmeli. Eğer bu şekilde bir temizlik yapılmaz ise göz polikliniklerinde de bu virüsü kapabiliriz.

Sağlık Editörü

Total
0
Shares
Related Posts

Bebeğiniz Ek Gıdalara Ne Zaman Başlamalı?

Yalnız anne sütü ile beslenen bebeklerde ek gıdalara 6. aydan sonra başlanır.Bu dönemde çocuğunuza verdiğiniz ek gıdaların anne sütünün tamamlayıcısı olduğunu unutmayınız.
Total
0
Share