Hatalı Detoks Böbreği Vuruyor

Vücudu zehirli toksinlerden arındıran detoks, bilinçsiz yapıldığı takdirde böbrek yetmezliğine yol açabiliyor…

Detoks Diyeti Nasıl Uygulanır?
Detoks diyetinde amaç belirli besinleri tüketip,belirli besinlerden kaçınarak vücudu zararlı toksinlerden arındırmaktır. Bunun için aynı zamanda egzersiz ve masajlara da ihtiyaç duyulur.
Vücudumuzu toksinlerden arındıran detoks diyeti boyunca da kırmızı et,balık,süt ve süt ürünleri,ekmek ve tahıl ürünleri gibi besinler genellikle tüketilmemektedir. Bunların yerine sadece meyve ile sebze ile beslenilir ve bitki çayları içilir.
Ancak antioksidan besinler içerikleri ve vücudumuza yararları açısından çok önemli bir yere sahip olsalar da,ne yazık ki tek başlarına yeterli besin kaynağı olamıyorlar.
Bu nedenle detoks diyetinin en fazla 3 gün ve beslenme ile diyet uzmanının önerisi doğrultusunda yapılması gerekiyor.

Bilinçsizce Uygulanan Detoks Diyetleri Sağlık Sorunlarına Yol Açar
Bazı detoks diyetlerinde gereğinden fazla meyve ve sebze ile bitki çayı tüketilirken,yetersiz oranda protein alınıyor. Sadece sebze ve meyve yiyerek beslendiğimizde vitamin ve mineral açısından vücudumuzu desteklesek bile bu sırada protein açısından eksiklikler yaşanabilir.
Bu tür detoks programlarına uzun süre devam edildiğinde kas kayıpları ve kalpte ritim bozuklukları ortaya çıkabilir. Ayrıca detoks diyetlerinde uygulanan fazla sıvı tüketimi de vücudumuza zarar verebilir.
Vücudumuz için gerekli bir sıvı olan suyun fazlası böbrekler tarafından atılır.
Ancak aşırı sıvı tüketimi böbreklerin fazla çalışmasına,bununla birlikte vücutta elektrolit kayıpların oluşmasına neden olabilir. Diüretik bitki çaylarının fazla kullanımı da elektrolit kayıpları nedeniyle böbrek yetmezliği gibi sağlık problemlerine yol açabilir. İşte bu nedenle zayıflama ve sağlıklı bir detoks diyeti için mutlaka uzman bir diyetisyenden yardım alınması gerekir.
Bu nedenle,mevcut sağlığınızı fazla riske atmamak için ‘detoks diyetlerinin’ mutlaka bir beslenme ve diyet uzmanı kontrolünde uygulanmaları ve ihmal edilmemeleri şarttır.

Aşırı Mitarda Toksine Maruz Kaldığınızda Detoks Uygulanabilir

Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle birlikte cep telefonu dalgaları,bilgisayarlar,sigara dumanı,hava kirliliği,radyasyon,ultraviyole ışınlan,alkol,kafein,gıda katkı maddeleri ve daha pek çok toksin maddeler vücudumuza ağır hasarlar verebilir.
Aslında karaciğer,böbrek ve bağırsak sistemi sayesinde vücudumuz dışarıdan bir desteğe ihtiyaç duymadan bu toksin maddeleri;idrar,ter ile dışkı yoluyla vücuttan atar.
Ancak aşırı miktarda toksinlere maruz kaldığımızda vücudumuz detoks diyetine ihtiyaç duyar.

Dyt. Şengül sangu Talak

Total
0
Shares
Related Posts

Lazer Operasyonlar Daha mı Başarılı?

Üriner sistem taş hastalığı deyince akla böbrek taşlarının gelir, çünkü üriner sistemin diğer bölgelerinde taş oluşmuyor. Genellikle böbrekte oluşup diğer bölgelere geçiyor.
Total
0
Share