Kanseri “Cebimizde” Taşıyoruz!

Malesef bizi kanser olmaya iten düşmanları isteyerek biz vazgeçilmez yapıyoruz.
Teknolojinin de gelişmesiyle hepimizin hayatını kolaylaştıracak birçok aleti hayatımızın vazgeçilmezleri olarak kullanıyoruz. Ama malesef bizi kanser olmaya iten bu düşmanları isteyerek biz vazgeçilmez yapıyoruz.

Santral Sinir Sistemi Tümörleri

Beynin hemen hemen her bölgesinde ortaya çıkabilen bu kanser türünde çoklukla medullablastom,glial tümörler,astrositom ve PNET tümörlerine rastlanıyor.

Belirtileri Nelerdir?
Temel şikayet,baş ağnsı oluyor. Eğer bu dönemde fark edilemezse,bu şikayeti çift görme,görme ve konuşma kaybı ile çeşitli felçler izliyor.

Nasıl Tedavi Edilir?
Tümörler cerrahi yöntem ile müdahale edilemeyecek bir yerdeyse,tek tedavi seçeneği radyoterapi oluyor. Bilgisayarlı beyin tomografisi ve MR ile teşhis edilen bu tümörler,henüz bir günlük bebekte dahi görülebiliyor.

Nedenleri Nelerdir?
Bu kanserlerin nedenleri hakkında,son zamanlarda üzerinde en çok durulan konulardan biri de cep telefonları. Yaydıkları çeşitli fiziksel dalgalar nedeniyle çocukların erken yaşta cep telefonu kullanmaması özellikle öneriliyor. Nöroblastomda çocukluk çağında sık görülen ilkel sinir hücrelerinden köken alan bir tümör olarak vücudun değişik bölgelerinde rastlanabiliyor.

Prof. Dr. Bülent Antmen

Total
0
Shares
Related Posts

Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar

Sağlıklı bir hayat için doğru beslenme oldukça önemli. Düzenli beslenme alışkanlığı olmamamız da kilo vermeyi önleyen en büyük hatalarımızdan biri.

Suda Doğum Nasıl Yapılır?

Gebe rahim ağzı 4-5 santim açıldıktan sonra yani aktif doğum fazından itibaren özellikle derin ılık suda uzanmalıdır.
Total
0
Share