Migren Tanısı Nasıl Konur?

Migren, genellikle farkedilebilir bir düzende seyreden net semptomları ile teşhis edilebilir. Migren şüphesi bulunan hastaya başağrılarının sıklığı, konumu ve süresi gibi ilişkili sorular sorulur. Hekim aynı zamanda, kafa travması, göz düşüklüğü, sinüs durumu, diş veya çene ile ilişkili sorunları da içeren tam bir tıbbi hikaye alır.

Hekim başağrısı nedeni olabilecek diğer nedenleri elemek için kan testi gibi tetkikler isteyebilir. Beyin için x-ray veya diğer taramalara genellikle ihtiyaç duyulmaz. Geç yaşta açıklanamayan şekilde görülen, migren için atipik olan nörolojik muayene ve özelliklerde açıklanamayan bulgular gibi belirli durumlarda ihtiyaç duyulabilir. Ani aşırı şiddetli başağrısı görülen hastalarda anevrizma ihtimalini elemek için tarama alınır. Tarama alınması için diğer işaretler, görülme sıklığı hızla artan başağrısı veya tedaviye yanıt vermeyen devamlı başağrısıdır.

Verimsiz İlaç Tedavileri

OTC ilaçları: Bunlar arasında aspirin, ibuprofen, naproksen ve asetaminofen mevcuttur. Bu ürünlerin bazıları aspirin ve kafeinle kombine edilir.

Seratonin agonistleri: Treximet hem sumatriptan hem de naproksen içeren kombine bir haptır. “Triptan” ilaçlar vazokonstriksiyona neden oldukları için kontrolsüz yüksek tansiyon, anjina pektoris (arter tıkanması nedenli göğüs ağrısı), kalp krizi, felç veya baziler migren sahibi hastalarda kontrendikedir.

Vazokonstriktorler: Migrenin yüksek ağrılı aşamasında faydalıdır.

Nonsteroidal anti-enflamatuvar ilaçlar (NSAI’ler) ve narkotik ve non-narkotikler dahil olmak üzere diğer analjezikler.

Total
0
Shares
Related Posts

Migren Belirtileri Nelerdir?

Semptomlarına göre çoğu migren ağrısı “auralı migren” (eski adıyla klasik migren) veya “aurasız migren” (eski adıyla genel migren)…

Migren Çeşitleri Nelerdir?

Auralı ve aurasız migren kategorilerinin yanı sıra migrenler diğer formlarda da görülebilir. Bunlar: Hemiplejik migren: Vücudun bir tarafında…
Total
0
Share