Oruç Tutarken Kendimizi Zinde Hissetmek İçin Ne Yemeliyiz?

Yoğun çalışma ortamındaki kişinin oruç tuttuğu zamandaki ihtiyacı fosfor, potasyum ve magnezyum bulunduran mineralleri içeren gıdaları daha çok tüketmesidir.

Oruç tutarken,günlük beslenmedeki öğün sayısı altıdan ikiye düşüyor. Uzun saatler aç kaldıktan sonra,vücudu yormayacak ve hazmı kolay yiyecekler tüketilmesi gerekiyor. Akşam yemeğinin hafif yenilmesi,iftarda özellikle iftariye denilen şarküteri ağırlıklı besinlerin az tüketilmesi,hamur işinden uzak durulması ve pidenin az tüketilmesi yapılması gereken en doğru beslenme şekli olacaktır.

Yoğun Çalışıyorsanız Yediklerinize Dikkat Edin!
Yoğun çalışma ortamındaki kişinin oruç tuttuğu zamandaki ihtiyacı fosfor,potasyum ve magnezyum bulunduran mineralleri içeren gıdaları daha çok tüketmesidir. Bunları da tüm taze meyve ve sebzelerden alabilir. Yoğun çalışan kişiler fazla yağlı ya da mideyi yorucu bir şekilde beslendiklerinde iş ortamında uykuya meyil artar. Vücutta potasyum oranı düşer. Sağlıklı çalışamaz. Bu mineralleri içeren meyve sularının,iftar ve sahur arasında tüketerek günü kolay geçirebilirler. Yoğun iş temposu olanlar,mutlaka sahura kalkmalıdır.

Domatesten asla vazgeçmemeleri gerekiyor. Özellikle kayısı tüketerek potasyum almalı,bademden magnezyum almalı,yeşil sebzeleri tüketerek de çinko ihtiyaçlarını gidermeliler. Yoğun çalışan insanda kalp,tansiyon,şeker varsa;zaten bunların doktor kontrolünde olmadan oruç tutması doğru değildir.İftara yakın saatte kan şekeri düşer. Sodyum,potasyon ve klordaki denge bozukluğu uykuyu arttırır. Yorgunluk ortaya çıkar

Yoğun çalışan kişiler fosfor,magnezyum,çinko içeren vitaminlerden sahurda birer tane alabilir.

.

Prof. Dr. Koptagel İlgün

Total
0
Shares
Related Posts

Mide Balonunun Yan Etkileri Var Mı?

Uygulama sonrası özellikle ilk 24 saate bulantı, kusma ve kramp tarzı ağrılar gözlenebilir. Bu tür rahatsızlıkların giderilmesi için medikal tedavi uygulaması yapılır.
Total
0
Share