Oyun deyip geçmeyin, kuralları var!

Çocuğunuzla Oyun Oynarken Nelere Dikkat Etmelisiniz? …

·Kendi fikirlerinizi empoze etmeyin: Çocuğunuzla oyun oynarken kendi fikrinizi empoze etmek yerine çocuğunuzun liderliğini sergilemesine müsaade edin. Onun fikirlerine saygı gösterip,hayal gücünü destekleyin.

Aktiviteleri kendiniz organize etmeye çalışmayın:Komutlar ve yönergeler vererek çocuğunuza herhangi bir şey öğretmeye çalışmayın.Onun yerine,çocuğunuzun hareketlerini taklit edin ve onun size söylediklerini yapın. Kısa zaman sonra göreceksiniz ki siz arkanıza yaslanıp ona kendi hayal gücünü deneyimleme fırsatı verdiğinizde çocuğunuz oyunla daha çok ilgilenmeye ve daha yaratıcı olmaya başlayacak.

·Oyun hızınızı çocuğunuza göre ayarlayın:Küçük çocuklar oyun oynarken,aynı aktiviteyi tekrar tekrar yapma eğilimindedirler. Çünkü çocuklar kendi becerilerine güvenmeyi başarabilmek için aynı şeyi pek çok kez tekrarlamaya ihtiyaç duyarlar. O nedenle,oyunun hızını çocuğunuzun temposuna uygun hale getirdiğinizden emin olun

Eğer sıkılırsanızonu zorlamayın. Oyunun temposunu çocuğunuza uydurmak çocuğunuzun dikkat süresini genişletecektir ve tek bir aktiviteye belli bir süreliğine odaklanmasını teşvik edecektir

·Güç mücadelesine girmeyin:Pek çok ebeveyn farkında bile olmadan çocuklarıyla bir rekabet ilişkisi kurar. Oyun oynarken çocuklarına oyunu kuralına göre oynamayı ya da kaybetmeyi öğretme gereği duyarlar ya da oyunda kendilerine düşen kısmı o kadar iyi yaparlar ki çocuğun kendini yeterli hissedebilmesine fırsat vermezler. Oyun,kontrolü çocuğa vermenin ve kendi kurallarını uygulamasının güvenli olduğu tek zamandır.

·Çocuğunuzla oyun oynarken onu yargılamayın,yanlışlarını hemen düzeltmeye kalkmayın. Onunla zıtlaşmayın Önemli olan şey çocuğunuzun yaratıcılığı ve deniyor olmasıdır.

Dr.Obengül Ejder

Acıbadem Adana Hastanesi

Aile Terapisti

Dr. Obengül Ejder

Total
0
Shares
Related Posts

Şeker Türleri Nelerdir?

Diabetes Mellitus, halk arasındaki adıyla ‘Şeker Hastalığı’, kan şekerini kontrol etmekle yükümlü olan insülin adındaki hormonun salgılanamaması ya da kullanılamaması sonucu kan şekerinin yükselmesine verilen isimdir.

Tüp Bebek Tedavi Sırasında Karşılaşılan Sorunlar

Tüp bebek yöntemi, kadından toplanan yumurtaların vücut dışında, laboratuvar ortamında eşinden alınan spermlerle döllendirilmesi ve oluşan embriyoların 2 ile 5 gün sonra tekrar kadın rahmine yerleştirilmesidir.
Total
0
Share