Şeker Hastaları Yılda 1 Kez Göz Muayenesi Yaptırmalı

Şeker hastalığına bağlı göz bozuklukları, insülin kullanmak zorunda olan çocuklarda ve gençlerde daha sık ortaya çıkar.

Şeker hastalığına bağlı göz bozuklukları,insülin kullanmak zorunda olan çocuklarda ve gençlerde daha sık ortaya çıkar. İlk yıllarda bir bozukluk olmasada,yıllar ilerledikçe damarların duvarı zayıflar baloncuk tarzında oluşumlar ortaya çıkar ki,bunlara mikroanevrizma denir. Daha sonra bu zayıf bölgelerden göz içinde kanamalar gelişir. İleri dönemlere kadar görme pek bozulmazsa da,görme bozukluğu ortaya çıktıktan sonra tedavi yüz güldürücü olmamaktadır.

Yılda 1 Kez Muayene Şart
Göz dibi muayenesi göz doktoru tarafından damla ile göz bebeği genişletilerek yapılır. Şeker hastalığı olanlar hiçbir yakınması olmasa da yılda 1 kez gözlerini muayene ettirmelidirler. Gerektiğinde göz dibi damarlarının ilaçlı filmi çekilir ki,buna "Fundus Fluoresan Anjiografisi"denir. Anjiografide göz dibi damarlarında kanama,serum sızması,yeni damar oluşumu gibi bulgular saptanırsa "Lazer"tedavisi yapılır. "Lazer"tedavisinin yapılma vakti geçtiğinde tedavideki yarar sınırlı olmaktadır.

Diyabet Hastalığı ile İlgili Diğer Makaleler

Prof. Dr. Yavuz Baykal

Total
0
Shares
Related Posts

Grip Aşısı İçin En Uygun Zaman Sonbahar

Her yıl özellikle okullarda görülen grip salgınları mevsim gereği herkesin gündeminde. "Çocuğumu korumak için ne yapabilirim?" demeden önce hastalığı tanımakta fayda vardır.

Doğum Evreleri Hangi Sırayla İlerler?

Doğum evreleri: Serviksin (Rahim ağzı) açılması,Bebeğin doğum kanalında ilerleyerek doğması, Plasentanın (Bebeğin eşi) alınması, Doğum sonrası 1 saatlik kanama kontrolü
Total
0
Share