%100 Doğadan Antioksidanlar

Antioksidan vitamin ve mineraller ise serbest radikallerden kurtulmanızı sağlarlar. Böylece bağışıklık sisteminiz güçlenir ve siz de yazı daha zinde karşılarsınız.

Yenilen yiyecekler,vücuda enerji vermek için oksijenle yanarlar. Bu yanma sırasında zararlı maddeler olan serbest radikaller oluşur. Çoğalan serbest radikaller de vücudunuza zarar vermeye başlar. Antioksidan vitamin ve mineraller ise serbest radikallerden kurtulmanızı sağlarlar. Böylece bağışıklık sisteminiz güçlenir ve siz de daha zinde olursunuz.

•A Vitamini:Balık,yumurta sarısı,bitkisel sıvı yağ,kayısı,havuç,domates,portakal,ıspanak,brokoli,şeftali ve lahana gibi besinler,en zengin A vitamini kaynaklarıdır.

•C Vitamini:Maydanoz,yeşilbiber,ıspanak,asma yaprağı,brokoli gibi koyu yeşil sebzeler ile kivi,çilek,kızılcık,kuşburnu ve kiraz C vitamini yönünden en zengin besinlerdir.

•E Vitamini:Bitkisel sıvı yağlar,yağlı tohumlar (badem-ceviz-fındık),yeşil yapraklı sebzeler,tahıl taneleri ve kuru baklagiller en iyi E vitamini kaynaklarıdır.

•Flavonoidler:Vücuda zarar veren öğeleri etkisiz hale getiren flavanoidler,hastalıklara karşı direnci artırır. Soğan,sarımsak,pırasa,patates,lahana,brokoli,karnabahar,çilek,elma,vişne,kiraz,erik,siyah üzüm,kırmızı şarap,turunçgiller ve yeşil çay en yaygın flavonoid içeren besin kaynaklarıdır.

•Selenyum:Deniz ürünleri,tahıllar,brokoli,lahana,kereviz,soğan,sarımsak ve yumurta da bulunur.

•Çinko:Et,süt,peynir,yumurta,deniz ürünleri ve balık gibi hayvansal gıdaların hepsi çinkodan zengindir. Ayrıca,tam tahıl ürünleri,kuru baklagiller ve soya fasulyesi de iyi çinko kaynaklarıdır.

•Omega – 3 yağ asitleri:Yağlı balıklar (somon,morina ve ton),semizotu gibi yeşil yapraklı bitkiler ve bazı yağlarda (yüzde 11 kanola yağı,yüzde 57 keten tohumu,yüzde 8 soya) bulunur.

Dyt. Şengül sangu Talak

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share