Metabolizmanın Hızlanma Vakti…

Metabolizmayı hızlandırmanın 1 Yolu…

ÇAYA ZENCEFİL KATIN

Zencefilin köklerindeki ‘gingerol’ ve ‘shogaol’ maddeleri,tıpkı kırmızıbiberdeki gibi,dolaşım ve sindirim sistemini uyarıyor. Zencefili,yemeklerde baharat olarak veya çay şeklinde tüketebilirsiniz.
BİR DİLİM PEYNİR
Peynirdeki proteinler iştahı baskılamaya yardımcı oluyor. Peynir aynı zamanda,yüksek oranda kalsiyum içeriyor. Kalsiyum,vücut tarafından salgılanan ve yağların depolanmasını önleyen bir hormon olan ‘kalsitriol’ eksikliğini de önlüyor.

ARADA BADEM

Badem;vitamin,mineral ve posadan yana son derece zengin olduğu gibi Omega–3 de içeriyor. Araştırmalara göre,badem yiyen kadınlar,badem yemeyen kadınlara göre daha kolay kilo veriyor.

SOĞAN VE SARMISAK ŞART

Soğan ve sarımsağın içinde yer alan kükürt bileşimi ‘alisin’,kan dolaşımım uyarıyor,sindirimi harekete geçiriyor ve vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor. Ayrıca,metabolizmayı hızlandırarak,yağ yakımını arttırıyor.

İKİ KERE SOMON

Araştırmalar,proteinlerin pankreasın daha kolay insülin salgılamasına yardım ettiğini ortaya koydu. Protein kaynağı olan sardalya ve somon gibi omega-3 içeriği de yüksek balıkları,hafta da en az iki defa tüketin.

LİMON YAĞLARI YAKIYOR

C vitamini zengini limon,enerji sağlayan bu vitaminin yanı sıra,vücutta ‘niasin’ üretimini artırıyor. B6 vitaminiyle birlikte alındığı zaman da ‘L-Carnitin’in devreye girmesine destek veriyor. Kaslar daha fazla yağ yakıyor ve metabolizma hızlanıyor.

Dyt. Burcu İnce

Total
0
Shares
Related Posts

Diyabet Damar Sertliğine Neden Olur mu?

Kandaki şeker düzeyinin yüksekliği, damar içinde yer alan "endotel" adlı koruyucu tabakayı bozarak, damarın yapısını etkiliyor ve kireçlenmesini artırıyor.

Diyabete Karşı Şeker Gibi Reçete

Diyabet, bir diğer adıyla şeker sık görülen hastalıkların başında geliyor. Dr. Müjdat Kara, egzersiz yaparak, vücudunuzu tanıyarak, bilinçli beslenerek ve ideal kiloda kalarak bu zor hastalıktan azami derecede uzak kalmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Crohn hastalığı belirtileri

Sindirim sisteminin her yerini tutan bu hastalıkta, ağızdan başlayarak kalın barsağın son kısmına kadar tutulum olabiliyor.
Total
0
Share