Bu Hastalığı Tesadüfen Fark Edebilirsiniz!

Kanamalı hastalıkların birçoğu doğuştan olan hastalıklardır.

Hemofili bunlardan en sık görülenidir. Bunları aileler de tesadüfen fark ediyorlar. Çoğunlukla bebek doğduğunda bulgu vermiyor,ancak yapılan bir enjeksiyon sonrasında veya sünnet sırasında ya da diş çekimi sırasında kanamanın durmaması halinde ilgili uzmanlara başvurulduğu takdirde bu hastalıklar tanınabiliyor. Teşhis ve tedavisi yapılabiliyor. Doğuştan olan kanama bozukluklarının tamamen ortadan kaldırılması mümkün değil.

Ancak kanamalar olduğunda bunları durdurmak üzere tedaviler verilebiliyor. Ayrıca kan ürünlerinden rekombinant teknoloji ile elde edilen kan pıhtılaşmasını sağlayan ilaçlar da kullanılıyor. Kanama şüphesi ya da kanama olduğunda,bu hastalıklarda ortaya çıkan eklem sakatlıkları ve organ bozukluklarının gelişmesine yönelik önlemler alınıyor. Şu anda bu tedavilerden kök hücre nakli dışındaki tüm teşhis ve tedaviler yapılabiliyor.

Demir Eksikliği Anemisi Kızlarda Çok

Tedavi nedenin belirlenmesine yöneliktir. Kişi de demirin emilim sorunu yoksa hastalığın tedavisi,30 gün boyunca ağızdan demir ilacı verilerek yapılır. Ülkemizde demir içeren gıdaların alınmasında çocuklar arasında ciddi sıkıntılar olduğundan 6 aydan itibaren bebeklere ihtiyaçları kadar demir verilmesi,bu hastalığın daha ileriki yaşlarda ortaya çıkmasını engellemektedir.

Prof. Dr. Bülent Antmen

Total
0
Shares
Related Posts

Su İçmeyi Sevmiyoruz, Tuza Bayılıyoruz

Böbreklerimiz vücudumuzda adeta filtre görevi görüyor. Günde yaklaşık 200 litre kan temizleyen böbrekler, protein gibi yararlı maddelerin vücutta kalmasını, üre ve kreatinin gibi zehirli atıkların ise idrar yolu ile dışarı atılmasını sağlıyor.

Mide Şikayetlerini Azaltmanın Yolları

Bahar sonu ve yaz başlangıcı mide sorunları yaşayanlar için en sancılı dönem. Öyle ki yıl içinde hastaneye başvuranların yaklaşık yüzde 25'i mide ve bağırsak sorunları yaşarken, mevsimsel geçiş dönemlerinde bu şikayetler 3 kat artıyor.

Omega Mucizesi

1)Balık (somon,ton,alabalık,ringa,uskumru),ceviz,kanola yağı,keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzeler gibi omega-3 yağlarından zengin yiyecekleri tüketin veya omega-3 desteği alın:…

Prostat Kanserinde Brakiterapi Tedavisi

Prostat kanserinde uygulanan tedavi alternatiflerinden biri olan brakiterapi, prostat dokusunun içerisine yerleştirilen ve düşük dozda ışın veren radyoaktif kaynaklar ile kanserli dokunun yavaş ve sürekli ışınlanması esasına dayanıyor.
Total
0
Share