Beslenme Bozukluğu Böbrek Enfeksiyonu Habercisi Olabilir

Böbrek enfeksiyonu hastayı yatağa düşürebilen ağır bir tablodur.

Böbrek enfeksiyonu nedir?

Böbrek dokusunun çoğu zaman bakterilerle olan enfeksiyonudur. Bakteriler böbreğe çoğu zaman idrar yolundan gelirler. Mesanedeki (idrar torbası) iyi tedavi edilmemiş enfeksiyonların böbreğe çıkması mümkündür.

Böbrek enfeksiyonu belirtileri nelerdir?

Enfeksiyonun şiddetine ve hastanın yaşına göre farklılık gösterebilir. Hastayı yatağa düşürebilen ağır bir tablodur. Üşüme titreme,yüksek ateş,bel ağrısı,böbrek ağrısı,bulantı kusma,idrarda yanma ve sık idrara gitme,beslenme bozukluğu sık izlenen belirtilerdir.

Böbrek enfeksiyonu nasıl tedavi edilir?

Hastanın genel durumu ve ağızdan ilaç alabilirliğine göre karar verilir. Böbrek enfeksiyonu tanısı konduğunda özellikle genel durumu bozuk,kusması olan hastalar hastaneye yatırılır ve damardan antibiyotik ve sıvı tedavileri başlanır. Ağızdan verilecek ilaçlar ile tedavi çoğu zaman 10-14 güne uzatılmaktadır. Enfeksiyona neden olan altta yatan durumların (taş,kronik sistit,çocuklarda vezikoüreteral reflü) araştırılması,tekrarları önlemek için önemlidir.

Dr. Fatih Çanaklı

Total
0
Shares
Related Posts

Lazerle Gelen Gençlik

International Hospital Estetik Cerrahi Bölüm Başkanı Dr. Nuri Soysal: 35 yaş ve üzerindeki kişilerde ince kırışıklıklar, cilt lekeleri sivilceler ve sarkmaların giderilmesinde lazerden yararlanıyoruz.
Total
0
Share