Çarpıntı Şikayetinizi İhmal Etmeyin

Çarpıntı şikayeti olanların kalp ritmlerinin incelenmesi gerekir

Çarpıntı Şikayeti Olanlar

Çarpıntı şikayeti olanların kalp ritmlerinin incelenmesi gerekir . Kalp hızının artmasının her zaman ritm bozukluğu olmadığını,eğer kişi kalp atışlarını hissediyorsa bunun çarpıntının oluşması anlamına gelir.

Hastaların başvurduğu başlıca şikayetler arasında çarpıntı,kalp atışlarında düzensizlik,nabız yavaşlığı,baş dönmesi,göğüs ağrısı,yürüdüğü zaman nefes darlığı oluşması gibi şikayetler yer alıyor.

Kalbin elektrik sistemini tutan hastalıkların,çarpıntı ataklarını kolaylaştırır. Sanıldığının aksine ritm bozukluğunu depresyonla ilişkilendirmek zor. Yıllarca ritm bozukluğu yaşayanlar,hastalıklarının psikolojik kökenli olduğuna inandırılıyor,gereksiz yere uzun yıllar antidepresan tedavisi görüyorlar.

Çarpıntı,taşikardi,ritm düzensizliği oluyorsa mutlaka ritm sorunu var mı,başka kalp hastalığı var mı araştırmak gerekiyor. Olası yapısal nedenleri de ayrıştırmak lazım.

Doğru tanının konulması için öncelikle hastanın hikayesinin düzgün bir şekilde alınması gerekir,bununla beraber eğer mümkünse ritm bozukluğu sırasında kişinin nabzını sayması önemlidir. Kişinin kalbinin ritminde bir düzensizlik olup olmadığını fark etmesinin de ipucu verdiğini söyledi. Ayrıca kalp damar hastalığı,kalp kapak hastalığı,yüksek tansiyon,tiroit,kansızlık olup olmadığına bakılması gerekir. Ritm bozukluğu sırasındaki EKG kayıtlarının,çarpıntısı sık olup,uzun süre devam edenlerde faydalıdır.

Doç. Dr. Ahmet Akyol

Total
0
Shares
Related Posts

Erken Boşalma Nedenleri ve Tedavisi

Cinsel olarak aktif erkeklerin % 5-40’ında bu problemin olduğu varsayılmaktadır. Erken boşalma adolesan ve genç erkek yaş grubunda daha çok gözlenmektedir.

Suda Doğum Nasıl Yapılır?

Gebe rahim ağzı 4-5 santim açıldıktan sonra yani aktif doğum fazından itibaren özellikle derin ılık suda uzanmalıdır.

Grip Aşısı Nedir?

Grip aşısı influenza A virüsüne bağışıklık sağlamak üzere hazırlanmış aşıdır.Bu virüslere karşı vücutta aktif bağısıklık maddeleri oluşmasını sağlayan koruyucu tedavi aracıdır.
Total
0
Share