Çocuğunuz Hala Sizinle mi Uyuyor?

Bebeğinizi yanınızda yatırmanız doğru bir davranış mı öğrenmek için okuyunuz.

Hem evlilik ilişkisi için,hem de tüm ailenin daha sağlıklı uyuması için bebeklerin sürekli,rutin halinde anne-babalarıyla uyumaları sakıncalıdır. Çoğunlukla bebekten ziyade anne-babalar ya yorgunluktan,ya özlemden,ya da artık pes ettiklerinden dolayı bebek uyumadığında yataklarına alırlar. Daha büyük çocukların anne-babalarının yanında yatma isteği tuvalet ihtiyacından,korktuklarından,güvende hissetme ihtiyaçlarından veya anne-babalarıyla yeterince beraber olamadıklarından kaynaklanıyor olabilir.

Öncelikle çocuğun neden anne-babasının yatağında yatmak istediğini anlamak gerekir. Yukarıdaki sebeplerin hangisi geçerli ise,ona göre bir yol çizilmesi en doğrusudur. Bu esnada çocuk gece kalkıp anne-babanın yanına yatmak isterse ışıkları açmadan,sessizce ve uzatmadan ona herkesin uyuması gerektiğini,herkesin kendi yatağında daha rahat uyuyacağını anlatmaları ve çocuğu yatağına geri götürmeleri gerekir. Ona bağırmak,azarlamak veya uzun açıklamalar yapmak çocuğun olumsuz ilgi görmesine ve yanlış koşullanmasına sebep olacağından,şefkatli fakat biraz da uzak durmaları en yararlısıdır. Anne-babaların bu konuda kararlı olmaları,her ikisinin de aynı görüşte olmaları ve süreklilik göstermeleri çok önemlidir.

Dr. Pınar Keskin

Total
0
Shares
Related Posts

Diş Çekimi Öncesi ve Sonrası Bunlara Dikkat Edin!

Günümüzde, bilimsel ve teknolojik ilerlemenin diş hekimliği bilimine katkıları sayesinde, öncelikle dişi tedavi etmek ve ağızda tutmak hedeflenmekle birlikte, bazı durumlarda, hasta sağlığını koruma amacıyla diş çekimine başvurulmaktadır.

Yağ Yakan 9 Besin

Eğer siz de vücudunuzdaki istenmeyen yağlardan şikayetçiyseniz aşağıdaki yağ yakmaya yardımcı olan besinleri mutlaka tüketin . . .

Bebeğiniz Ek Gıdalara Ne Zaman Başlamalı?

Yalnız anne sütü ile beslenen bebeklerde ek gıdalara 6. aydan sonra başlanır.Bu dönemde çocuğunuza verdiğiniz ek gıdaların anne sütünün tamamlayıcısı olduğunu unutmayınız.
Total
0
Share