Diş beyazlatma diş minelerine zarar verir mi?

Diş beyazlatmadan sonra yasaklar var mı? 5 soruda diş beyazlatma, merak edilen soruların cevapları için okuyunuz.

1-Diş beyazlatmadan önce diş taşlarının temizletilmesi ya da başka diş tedavilerinin uygulanıp bitirilmesi şart mı?
Beyazlatma öncesi bir takım ağız hazırlığının yapılması gerekmektedir. Diş taşı temizliği ile dişlerin üzerinde sonradan oluşan lekeler ve diştaşları uzaklaştırılarak,beyazlatma jelinin dişlerin tüm yüzeylerine nüfüz etmesi sağlanır. Dişlerde çürük kaviteleri varsa buralar dolgular ile restore edilerek,diş bütünlüğünün sağlanması gerekmektedir.

2- Diş beyazlatma diş minelerine zarar verir mi?
Beyazlatma hekim kontrolünde yapıldığında,doğru teknik ve uygun konsantrasyonda beyazlatma jelinin kullanımı ile herhangi bir zararı olmayan kozmetik bir uygulamadır.

3- Beyazlatma işlemi yılda kaç defa yapılmalıdır?
Beyazlatma işlemi sonrası sağlanan beyazlık,hastanın hijyen ve beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak çok uzun yıllar etkisini sürdürmektedir. Zamanla bir miktar geriye dönüş olsa da asla eski renge ulaşılmamaktadır. Kontroller esnasında hekim tarafından gerek duyulursa pekiştirme amaçlı uygulamalar yapılabilir.

4- Diş beyazlatanlar dişlerini temizlerken nelere dikkat etmeli?

Rutin hijyen yöntemlerinden farklı bir şeye gerek yoktur. Ancak nadiren de olsa dişlerde,birkaç günden uzun sürmeyen sıcak-soğuk hassasiyeti oluşabilir. Bu durumda hassiyet giderici diş macunları önerilebilir.

5- Diş beyazlatmadan sonra yasaklar var mı?
Kırımız şarap,kola,sigara,kahve vs. yasaklar oluyor mu?
Beyazlatmayı takip eden özellikle ilk hafta dişleri boyama özelliğine sahip,kırmızı şarap,çay,kahve,kola,sigara kullanımı asgariye indirilmeli,mümkünse hiç kullanılmamalıdır. Klinikte yapılan beyazlatmayı takiben özellikle ilk hafta dişler boyanmaya daha hassas hale gelmektedir. Bu süreçte hekimin önerileri takip edildiğinde beyazlatma işleminin sonucu daha başarılı olacaktır.

Dr. Gökhan Töre

Total
0
Shares
Related Posts

BCG

Tüberküloz aşısı özel yöntemlerle zayıflatılmış olanı canlı “Mikobakterium Bovis” basillerini içeren bir aşıdır.

Bacaklarda Varisler

Varis, bacak toplardamarlarının genişlemesi,uzaması ve büklümlü hale gelmesi olarak tanımlanıyor. Batı toplumunda insanların %10-20’sinde görülüyor.
Total
0
Share