Yılbaşı gecesini abartanlar için ayılma rehberi

Diyelim ki önerilerimizi fazla dikkate almadınız ve sabah baş ağrısı veya mide bulantısından yakınacağınıza eminsiniz.

Yılbaşı denilince fazla yenilen yiyecekler ve fazla tüketilen alkol akla gelir. Hep biz uzmanlar her özel günde olduğu gibi yılbaşı gecesi icin de beslenme önerileri söylemişizdir. Ağır yiyeceklerden kaçınmak,alkol tüketiminde daha çok şarabı tercih etmek,su tüketimini artırmak yapılması gereken önemli şeylerdir. Fakat yılbaşı sonrası söylenilen önerilerin hiçbiri uygulanamadığında neler yapmak gerekir?

Yani gereğinden fazla yiyecek ve alkol tüketildiğinde ne yapmak gerekir?
Böyle bir gecenin sonunda şiddetli bir baş ağrısı ve mide bulantısı ile karşı karşıya kalabiliriz. Ertesi gün ister istemez daha geç saatlerde kalkılacaktır. Kalkılan saatten itibaren az ve sık beslenmeli,mümkün olduğunca hafif öğünlerle geçirilmelidir.Alkol tüketimine bağlı aşırı bir su ihtiyacı doğacağı için bol miktarda su tüketilmelidir. Bunun dışında vücuttaki mineral kayıplarını tamamlayabilmek adına limonlu su veya yine limon ilave edilmiş soda tüketmek iyi gelecektir. Yiyecek seçiminizde mide bulantınızı artırmayacak sulu ve yağlı yiyeceklerden ziyade hazmı zor olmayan bulantı yapmayan yiyecekleri tercih etmek daha doğru olacaktır. Bunun için aşağıdaki gibi bir beslenme örnek gösterebiliriz.

Kahvaltı: Uyanır uyanmaz hemen bir şeyler yemek yerine sıvı almayı tercih edin. Bunu ılık bir limonlu bir açık bitkisel çay ve limonlu ılık bir su tercih ettikten sonra yağsın bir tost tercih edilebiliniz.

Öğle: Yağsız ve sos içermeyen makarna ve salata veya yağlı olmayan sebze veya şehriye çorbası yanında salata tercih ediniz.

Ara: Taze sıkılmış elma suyu veya asitli olmayan meyveler yemeye özen gösteriniz.

Aksam:
Izgara yağsız tavuk ve salata tercih edebilirsiniz.

Ara: Meyve haşlama veya 3-4 adet grisini ve ıhlamur.

Dyt. Evrim Demirel

Total
0
Shares
Related Posts

Boyun Gençleştirmede 3D

Bu tedavi yüz-boyun gençleştirme yöntemleri arasında erken ve orta dönemdeki kırışıklıklar ve sarkmalarda etkili olabiliyor.

Dil ve Konuşma Bozukluklarına Dikkat!

Ses bozukluklarının kökeninde sesin yanlış ve aşırı kullanımı görülmektedir. Çok bağıran erkek çocuklar ve sesini çok kullanan meslekler özellikle ses sanatçıları, öğretmenler, din görevlileri riskli grubu oluşturmaktadır.
Total
0
Share