Duruş Bozukluğu Hastalık Habercisi

Yoğun çalışma hayatı ile bilgisayar karşısında geçirilen uzun saatler, bel ve boyun ağrılarından şikayet edenlerin sayısını her geçen gün biraz daha artırıyor.

Yoğun çalışma hayatı ile bilgisayar karşısında geçirilen uzun saatler,bel ve boyun ağrılarından şikayet edenlerin sayısını her geçen gün biraz daha artırıyor. Bu şikayetlerin temelinde ise,genellikle duruş bozukluğu yer alıyor.

Duruş bozukluğunu gidermek için öneriler…

Çocukluk çağında taşınan ağır çantalar,ardından çalışma hayatında masa başında geçirilen uzun saatler duruş bozukluğunu tetikliyor. Bu da vücutta,boyundan bele kadar ağrı oluşmasına yol açıyor. Oysa bazı basit düzenlemelerle hayat kalitesini düşüren bu ağrılardan kurtulmak mümkün. Bunun için öncelikle doğru duruşu öğrenmek gerekiyor.

Nasıl Durmak Doğrudur?
Tıp kitaplarında insan vücudunun önden ve yandan görünüşleri yer alıyor. Buna göre;ellerin açık,gövdenin düz,bacakların ayak bileği bölgesinden hafifçe dışarı doğru açık olduğu,kolların da dirsekten itibaren 7-8 derecelik açı yaptığı pozisyon normal duruş olarak tanımlanıyor. Beşinci parmak hiçbir şekilde kalça kısmına değmiyor. Kol ile vücut arasındaki bu açıya,taşıma açısı da deniyor. Bu sayede ağır cisimler daha kolay taşınabiliyor.

Peki,Profilden Bakıldığında Vücudun Nasıl Görünmesi Gerekiyor?

Bu açıdan,gövdede birtakım normal eğrilikler görülebiliyor. Boyunda açıklığı arkaya doğru bakan,"lordoz"adı verilen bir eğrilik bulunuyor. Yandan bakıldığında gövdede de eğrilikler oluyor. Sırt bölgesinde ise,"kifoz"olarak tanımlanan hafif bir kamburluk göze çarpıyor. Bel bölgesinde de yine bir çukurlaşma oluyor. Bu özelliklerin vücutta olması sayesinde,karın içi organlar daha iyi korunuyor ve daha rahat bir şekilde ağırlık taşınıyor. Ancak bu pozisyonda oluşan bazı sapmalar pek çok sağlık sorunun da kaynağını oluşturuyor.

Prof. Dr. Erhan Serin

Total
0
Shares
Related Posts

Şişmanlık ve Kalp Damar Hastalıkları

Kilonuzun normal ağırlıkta olması kalp sağlığınız açısından önem taşır. Bu nedenle sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı oluştururken besin tüketim miktarlarına dikkat edilmelidir.

Çocuğunuzun Duygusal Zekasını Geliştirin

Çocukların gerek fiziksel gerekse duygusal olarak ihmal edilmesi kadar işgal edilmeleri de onların duygusal gelişimlerine zarar vermektedir.Peki nedir çocuğu işgal etmek? İşte bazı örnekler:
Total
0
Share