Genetik Check-Up ile Kişiye Uygun Egzersizler

Yapılan egzersizlerin etkisi kişiden kişiye değişir. Bu durum da genetik farklılıklar nedeniyle ortaya çıkar.

Genetik Check-Up Sayesinde Kişilerin Kendilerine Uygun Egzersizler
Yapılan egzersizlerin etkisi kişiden kişiye değişir. Aynı egzersiz birisinde hızla kilo vermeyi sağlarken diğerinde daha yavaş etki eder. Bazdan kardiyodan olumlu sonuç alırken bazılarının güç ve dayanıklılık egzersizleri yapması önerilir. Bu durum da genetik farklılıklar nedeniyle ortaya çıkar.
Aynı şekilde örneğin bir yüksek tansiyon hastası yürüyüşten çok olumlu sonuç alırken bir başkası aynı etkiyi göremeyebilir. Genetik CheckUp ‘ ı klasik bir zayıflama programı değil,bir yaşam tarzı tıbbı olarak görmek gerekmektedir. Genetik kodumuz değişmiyor ancak bu genlerin nasıl konuşacağını belirlemek seçilecek yaşam tarzı ile mümkün olabilir. Beslenmenin,yaşam tarzının yüzde 70 ‘ ini oluşturduğunu biliyoruz. Genetik kodumuzu tükenmez kalemle yazılmış gibi düşünürsek,bizim yapacağımız seçimlerle bunların üzerine kurşun kalemle koyacağımız işaretleri belirliyoruz. Bu test,işte bu bakış açısını da bize veriyor ve hayatımızın sorumluğunu almamızı işaret ediyor. Genetik CheckUp ‘ ta hastalıklar başlığı altında taranan hastalıklara yatkınlık çıkması durumunda yine genetiğe uygun beslenme önem taşıyor.

Genetik CheckUp ‘ ın Beslenme Ayağında Hangi Bilgiler Elde Ediliyor?
Yeme davranışı özellikleri belirleniyor.
Beslenme gereksinimleri saptanıyor.
Gıda reaksiyonları öğreniliyor.
Uygun egzersiz programları çıkarılıyor.
Kilo kontrolü ile ilgili veriler elde ediliyor.

Öğrenilen Bilgiler Kişiye Ne Kazandırıyor ?
İdeal kiloya ulaşılmasına yardımcı oluyor.
Kişi doğru beslendiği için iştahı artmıyor.
Kişinin yatkınlığı olan hastalıklara göre beslenme düzeni oluşturulabiliyor.
Kişi kendine özel bir beslenme şekline sahip oluyor.
Kişisel ihtiyaca uygun egzersiz programını öğrenebiliyor.

Dr. Nurhayat Gül

Total
0
Shares
Related Posts

Skolyoz Daha Çok 10’lu Yaşlarda Ortaya Çıkıyor

Omurganın üç boyutlu eğriliği sonucu oluşan skolyoz, özellikle çocukluk döneminde daha fazla önem kazanıyor. Çoğunluğunu genç nüfusun oluşturduğu ülkemizde yüzde 70'i 18 yaş altında olan yaklaşık 2,5 milyon skolyoz vakasının olduğu biliniyor.

Maddi Durumumuz İyi Olmadığından Dershaneye Gidemiyorum!

Başarılı olmanın koşulu, dershaneye gitmek değil, planlı ve programlı çalışmak! Hatta dershaneye giden öğrencilerin zaman kayıplarının daha fazla olduğunu düşünürsek, iyi bir ders çalışma programıyla arayı kapatıp başarılı olman mümkün.
Total
0
Share