Lazerle Cilt Gençleştirme Kimlere Uygundur?

Lazerle cilt gençleştirme işlemleri kimlere uygulanır,uygulama nasıl gerçekleşir,ameliyat sonrası nasıl gelişir ve normal hayata nasıl dönülür?

Yüzdeki yara izleri,renk değişiklikleri Laser uygulaması sonucu minimale indirilebilmektedir. Yaşlanmaya bağlı kırışıklara sahip ciltlerde,kırışıklıkların kontrolü amacı ile kullanılmaktadır. Lazer ışınları ile yüz gençleştirme ameliyatı dikkatle seçilmiş,başka sağlık problemi olmayan hastada,bu konuda eğitim ve deneyimi olan plastik cerrahi uzmanlarınca,alt yapısı iyi olan merkezlerde yapılmalıdır. Tek bir cihaz tüm sorunları çözmeğe yeterli değildir. Derideki değişik sorunlara farklı lazer cihazlarının kullanılması gerekir. Uygun hastada ve koşullarda uygulansa bile yan etkileri mevcuttur. Kullanım alanı günümüzde sınırlı olarak kabul edilmektedir.

Uygulama:
Lazer ışınları ciltte çok yüzeyel kontrollü bir yanık oluşturarak etki ettiğinden,uygulama hastane koşullarında,anestezi uzmanının gözetiminde,ameliyathanede yapılmalıdır. Lokal anestezi ile yapılabilir. Yapılacak işleme göre 1-2 saat sürer. Diğer estetik cerrahi ameliyatlarında tamamlayıcı işlem olarak kullanılabilir. Bazen birkaç seans gerekli olabilir.
Ameliyat sonrası:
Ameliyat sonrası erken dönem genellikle rahat geçer. Lazer uygulanan alanlara açık yara tedavisi yapılır. Ameliyat alanlarında gerginlik hissi ve ağrı olabilir Yüzde genel bir şişlik oluşur. Hafif bir baş sargısı uygulanabilir. Sargı 2 gün sonra açılır. Genel kontrol ve pansuman değişimi yapılır. Yüzde oluşan ödem,pembe kırmızımsı renk değişiklikleri 2 – 3 ay kadar sürebilmektedir. Ancak bunlar l hafta sonra makyaj kremleri ile örtülebilir. Lazer,yüz cildinde yüzeyel bir yanık meydana getirdiği için viral ve bakteriyel enfeksiyonlara zemin hazırlayan bir açık yara oluşmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden hastalarda ameliyat öncesi uçuk olarak bilinen viral enfeksiyona karşı tedbir olarak gerekli koruyucu ilaçların kullanılması gerekebilir. Zaman zaman deride izler ve renk değişikliği yapabilmektedir.
Normal yaşama dönüş:
Sorun çıkmadığı takdirde hasta 1 – 2 hafta içinde işine dönebilir. Şişliğin ve kızarıklığın kaybolması 2 – 3 ay kadar sürebilir. Hasta güneşten 3 – 6 ay uzak kalmalıdır.

Doç. Dr. Şükrü Yazar

Total
0
Shares
Related Posts

Dil ve Konuşma Bozukluklarına Dikkat!

Ses bozukluklarının kökeninde sesin yanlış ve aşırı kullanımı görülmektedir. Çok bağıran erkek çocuklar ve sesini çok kullanan meslekler özellikle ses sanatçıları, öğretmenler, din görevlileri riskli grubu oluşturmaktadır.

Böbrek Hakkında Doğru Zannedilenler

Böbreklerimiz karın bölgesinde arka duvara yakın, iki tabaka yağ yastığı içinde korunuyor. Günlük yaşamımızda böbreklerimizle ilgili birçok yanlış bilgiye sahip oluyoruz ve bu yanlış bilgiler adeta değişmez doğrular gibi zihnimize yerleşiyor.
Total
0
Share