Meme Hastalıklarında Son Teknoloji

Meme kanserinde erken teşhiste görüntü kalitesi hekimin doğru karar verebilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Meme kanserinde erken teşhiste görüntü kalitesi hekimin doğru karar verebilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Deneyimli uzman kadro,yüksek tıbbi birikim,modern tıp yöntemleri ileri teknoloji ile üretilmiş cihazlar ile desteklenmelidir.

Kanser tüm dünyada görülme oranı giderek artan önemli bir hastalık. Meme kanseri ise kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. 50 yıl önce her 20 kadından birinde saptanan meme kanseri,günümüzde her 8 kadından birinde görülmekte. Ülkemizde ise bu oran,12 kadından biri.

Meme Kanseri Risk Faktörleri:

  • Kadın olmak
  • Menopoz sonrası dönemde olmak
  • Ailesinde meme kanserine yakalanmış akrabaları olmak
  • Daha önce meme kanserine yakalanmış olmak
  • Adet başlama yaşının erken,menopoz yaşının geç olması
  • İlk doğumunu 30 yaşından sonra yapmak ya da doğum yapmamak
  • Emzirmemek
  • Uzun süreli hormon tedavisi
  • Aşırı kilo
  • Fiziksel aktivitenin azalması
  • Stres
  • Alkol
Bu etkenler meme kanseri gelişmesi ihtimalini artırmakla birlikte meme kanserine yakalanan kadınların yarısından çoğu bilinen risk faktörlerini taşımayan kadınlardır. Meme kanseri,erken tanı ile tedavi olasılığı oldukça yüksek olan bir kanser türüdür. Bu nedenle,kadınların kendi memelerini iyi tanımaları ve düzenli olarak memelerini kontrol ettirmelidir. 40 yaşından itibaren kadının memesinin durumuna,klinik bulgulara göre yılda bir ya da iki yılda bir mamografi yapılması,her yıl muayene edilmesi önem taşıyor. 50 yaşından sonra ise her yıl mamografi ve klinik muayene şart. Meme kanserinde erken teşhiste görüntü kalitesi hekimin doğru karar verebilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Deneyimli uzman kadro,yüksek tıbbi birikim,modern tıp yöntemleri ileri teknoloji ile üretilmiş cihazlar ile desteklenmelidir.

Gerekli olan en az doz ile,mükemmel iki ve üç boyutlu görüntü kalitesi sunan bir mamografi cihazı. İki boyutlu ve çok kesitli üç boyutlu tomosentez görüntüleme kapasitesi ile kanserin erken teşhisinde çığır açacak olanaklar sunuyor. Elde edilen tomosentez kesitleri ile tanı güvenilirliği artıyor. Memeden ince tabakalar halinde bir dizi dijital görüntü alınıyor ve bu tabakalardan memenin üç boyutlu görüntüsü sentezleniyor. Bütün doku problemleri rutin mamografi cihazlarındaki gibi tek görüntü üzerinden değil,memenin ince tabakalar halindeki dijital imajları üzerinden incelenebiliyor. Bu sayede problemli bölgelerin ve meme kanserinin gözden kaçırılması mümkün olmuyor.

Avantajları:

  1. Çok Kısa Sürede Tetkik: Mamografi tetkik süresi çok kısalıyor.
  2. Memeye Gerektiği Kadar Basınç:Çekim sırasında memeye sadece gerektiği kadar basınç uyguluyor.
  3. Hasta Konforu: Hastaya,hem çekim sırasında hem de kısa zamanda sonuç alma açısından üst düzey konfor sağlıyor.
  4. Doğru Tanı Oranı Artıyor: 3 boyutlu görüntü sağlaması nedeniyle meme dokusundaki değişiklikler hakkında kesin tanı ve sınıflandırmaya olanak sağlıyor.
  5. Daha Az Biyopsi: Aynı memede fazla sayıda tetkik ve biyopsi ihtiyacını azaltıyor.
  6. Yanlış Teşhis Oranı Azalıyor:Mamografi konusunda pek çok kadını korkutan yanlış (pozitif) teşhis ihtimalini azaltıyor.
  7. Düşük Radyasyon: Mamografi sırasında kullanılan radyasyon miktarı oldukça düşük. Eski teknolojik yöntemler kullanıldığında birkaç kez mamografi yaptırma ihtiyacı olabiliyor;bu yeni teknoloji ile bu ihtiyaç ortadan kalktığı için toplamda alınan radyasyon miktarı da düşürüyor.
  8. Hızlı Görüntü: Görüntü,son derece hızlı elde ediliyor.

Sağlık Editörü

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share