Metabolizmanızı Nasıl Harekete Geçirebilirsiniz?

Metabolizmayı hızlandırmanın 2 Yolu…

SÜT,YOĞURT,KEFİR

Son yıllarda yapılan çalışmalar,kalsiyum açısından zengin yiyeceklerle beslenen kişilerin,beden kitle indekslerinin daha düşük olduğunu gösterdi. Çünkü kalsiyum,yağların depolanmasını önleyen bir hormon olan ‘kalsitriol’ eksikliğini engelliyor. Metabolizma hızını düşürmemek için günde iki bardak süt,bir bardak yoğurt ya da bir bardak kefir tüketin.

ÜÇ BARDAK YEŞİL ÇAY

Yeşil çay,genellikle kötü huylu kolesterolü düşürücü,kanserden ve kalp krizinden koruyucu etkileriyle ön plana çıktı. Yapılan son araştırmalar ise yeşil çay özünün yağ yakımını artırdığını ortaya koydu. Yeşil çayın içeriğindeki ‘epigallokateşin’ ve kafeinin,enerji harcamasını artırabileceği de ileri sürülüyor.

ŞEKERE TARÇIN DENGESİ

Tarçın,kan şekerini dengeleyici bir etki gösteriyor. Kendinizi daha uzun süre tok hissetmek ve kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olması için yemek ya da içeceklerde,iki adet çubuk tarçın veya yarım çay kaşığı toz tarçın kullanın.

GREYFURT İNCELTİR

Kaliforniya’da yapılan bir çalışmada,yemekten önce tüketilen yarım greyfurtun kilo vermeye yardımcı olduğu tespit edildi. Ayrıca greyfurt,içerdiği ‘limonoids’ ve likopen sayesinde kanserden de koruyor.

BALKABAĞINDAN LİF ALIN

Sağlığımız üzerine son derece etkili olan lifler;kilo düzenlemesi,yağ metabolizması ve kabızlık gibi birçok soruna da fayda sağlıyor. Bu yüzden,yüksek oranda lif içeren ve düşük kalorili balkabağına sofralarınızda sık sık yer verebilirsiniz.

ACI BİBER YİYİN

Acı biberin içerdiği ‘kapsaisin’ adlı maddenin,metabolik hızı artırabileceği bilimsel olarak saptandı. Biberin doğal acı maddesi ‘kapsaisin’,vücut ısısını kısa süreli olarak yüzde 25 oranında yükseltir. Bu sayede vücudunuz bol miktarda kalori yakıyor.

Dyt. Burcu İnce

Total
0
Shares
Related Posts

Osteopatinin Fizik Tedaviden Farkı

Osteopati ve fizik tedaviyi birbirinden ayıran özellik osteopatide sadece ağrıya neden olan bölgeye tedavi uygulanmaz, ağrı nedeni araştırılır ve ağrıya sebep olan etmenler ortadan kaldırılmaya çalışılır.
Total
0
Share