Peeling Çeşitleri

Peeling çeşitlerini kısaca tanıyalım.

AHA peeling meyve asit peeling olarak da bilinir,çeşitleri vardır. En sık kullanılanı glikolik asit peelingidir,şeker kamışından elde edilir.2 haftalık aralıklarla toplam 6-8 seans yapılır. Leke,ince kırışıklık,akne gibi durumlarda faydalıdır. Yazın tercih edilmez,güneş koruma şarttır.

Kimyasal peelig
TCA peeling olarak da adlandırılır. Değişik endikasyonlarda değişik konsantrasyonlarda uygulanır. Cilt tipini iyi belirlemek gerekir. Koyu tenlerde yüksek konsantrasyonda uygulamak lekeye neden olabilir. En etkili peelinglerdendir. Ortalama 3-6 ay aralıklarla uygulanır. Bir hafta kadar ciltte soyulma olur,güneş koruma şarttır,dikkatli uygulama gerektirir,

Fenol peeling cerrahi peeling olup,ameliyathane şartlarında uygulanır,riski vardır. Hastayı moniterize etmek gerekebilir,kardiyak etkileri olabilir,pek sık uygulanmaz.

Flagrin bazlı amino asitlerle yapılan AFA peeling yumuşak bir peelingdir. Yaz-kış uygulabilir.

Enzim peeling cilt lekelenmesinde etken rol oynayan tirozinaz enzimini bloke ederek etkisini gösterir. Ağrısızdır,her mevsim uygulanabilir,leke tedavisinde çok etkilidir. Klinikte doktor tarafından uygulanır,daha sonra 4-8 saat kadar sonra cilt yıkanır,evde bakım ürünleri kullanılmaya başlanır,sürekli yapılması gerekmemektedir. Doktor kontrolünde program sürdürülür,diğer peelinglerin aksine güçlü soyucu içermemektedir.Bu yüzden fazla tahriş yaşanmamaktadır.

Dr. Belma Bayraktar

Total
0
Shares
Related Posts

Uykuda Gelen Tehlike

Uyku sorunları arasında olumsuz sonuçları bakımından ilk sıraya çıkan uyku apne sendromudur. Sadece bireyi değil, toplumu da etkileyen uyku apnesi iş ve trafik kazalarına neden olabilir.

Anksiyete Gerekli midir?

Anksiyete gerekli ve yaşamsaldır.Ancak anksiyete yaşamın etkinliği, arzu edilen amaçlara ulaşma, duygusal rahatlığı bozma hallerinde, sosyal ve mesleki açıdan işlevsellikte bozulmaya yol açtığı durumlarda patolojik sayılır.
Total
0
Share