Yeşil Çay

Çay, Latince adı ile Camilla Sinensis bitkisinden elde edilmektedir. Siyah ve yeşil çay’ın aralarındaki fark işleme tekniklerinden kaynaklanmaktadır.

Çay,Latince adı ile Camilla Sinensis bitkisinden elde edilmektedir. Siyah ve yeşil çay’ın aralarındaki fark işleme tekniklerinden kaynaklanmaktadır. Siyah çay’a göre daha az işlem görmüş olmasından dolayı oksidasyona maruz kalmamış olan yeşil çay rengini kaybetmez. Aromatik ve taze bir tada sahiptir. Çay toplandıktan sonra hızla kurutulmasından dolayı içerdiği polifenoller daha az kayba uğrar. İçeriğinde ECGC adlı yüksek antioksidan kaynağı olan yeşil çay bağışıklık sistemi açısından destekleyici özelliğe sahiptir. Diğer çay çeşitlerine göre (siyah,bergamotlu,nane gibi) daha az oranda kafein içermektedir. Yeşil çay içenlerde geniş spektrumlu pek çok hastalığa karşı koruyuculuk geliştiği gözlenmiştir.

Günde 4 fincan yeşil çay tüketimi ile mide,kolon,meme,sindirim sistemi kanseri riskinde azalma sağlandığı gözlenmiştir. American Journal of Clinical Nutrition 2005 Ocak ayı dergisinde yeşil çay’ın vücuttaki yağ kaybını aynı zamanda LDL kolesterolü azalttığı bir çalışma yayımlanmıştır.

Zayıflama tedavisinde kullanımı ile ise iştahın kesilmesi,toksinlerin vücuttan uzaklaştırılması ve kilo verirken de metabolizma hızının yavaşlamasını engellediği gözlenmiştir. Lezzetli ve sağlıkla bir yeşil çay içimi için 85 derece sıcaklıkta olan suda 3-5 dakika arası demleyerek içmelisiniz.

Dyt. G.hülya Günsoy

Total
0
Shares
Related Posts

Kim Nasıl Krem Kullanmalı?

Cildiniz rahatsa herhangi bir kuruluk hissetmiyorsanız, 30 yaşa kadar çok fazla ürün kullanmaya gerek olmayabilir.

Mutlu Evlilik İçin 7 Öneri

Yaz sıcaklarının kendini göstermeye başladığı, evlilik mevsiminin açıldığı şu günlerde hayali, havuz başında, kırda düğün yapmak olan çiftlerin düşleri gerçekleşiyor.

Gırtlak (Larenks) kanseri nedir?

Gırtlak kanserleri 60 yaş civarında en sık görülür. Erkeklerde kadınlara oranla daha fazladır. Sadece ses kısıklığından şikayet ediyorsanız, başkaca belirtiler yoksa ve kısıklık 2 haftada geçmezse doktora başvurun.

Diyabet Damar Sertliğine Neden Olur mu?

Kandaki şeker düzeyinin yüksekliği, damar içinde yer alan "endotel" adlı koruyucu tabakayı bozarak, damarın yapısını etkiliyor ve kireçlenmesini artırıyor.
Total
0
Share