Depresyon Kalp Ritmini BOZMUYORMUS

Sanıldığının aksine ritm bozukluğunu depresyonla ilişkilendirmek zordur.

Sanıldığının aksine ritm bozukluğunu depresyonla ilişkilendirmek zordur. Yıllarca ritm bozukluğu yaşayanlar,hastalıklannm psikolojik kökenli olduğuna ‘inandırılıyor,gereksiz yere uzun yıllar antidepresan tedavisi görüyorlar. Ancak bazı kişilerde psikolojik faktörler,bazı tür ritm bozukluklarının ortaya çıkmasını kolaylaştırıyor.

Kalp Nasıl Çalışır
Kalp kaslarında gelişen bir tür elektriksel olay,kalbin kasılmasını sağlar,kalbin düzgün bir şekilde kasılması için kalbin tüm boşluklarının birbirine uyumlu zamanlarda kasılması büyük önem taşır.

Kalp dakikada 60-100 defa kasılır. Kalpteki ritm bozukluğu,çarpıntıya neden oluyor bu da depresyon ve panik atak belirtisi olarak görülüyor. Kalp ritmi bozulan kişiler bu nedenle yıllarca panik atak ve depresyon tedavisi görüyor.

Doç. Dr. Ahmet Akyol

Total
0
Shares
Related Posts

Brakiterapi Nasıl Yapılıyor?

Prostat kanserinde uygulanan tedavi alternatiflerinden biri olan brakiterapi, prostat dokusunun içerisine yerleştirilen ve düşük dozda ışın veren radyoaktif kaynaklar ile kanserli dokunun yavaş ve sürekli ışınlanması esasına dayanıyor.

Açlıktan Ölmeden Kilo Vermenin 4 Yolu

Kilo vermeyle ilgili gün yok ki yeni bir haber çıkmasın karşımıza. Siz siz olun çözümü mucizelerde aramayın. İşte size kilo vermeyle ilgili bilinen ama önemi çoğu zaman gözardı edilen 4 önemli tüyo.
Total
0
Share