Erkekler Behçet Hastalığını Daha Ağır Geçiriyor

Romatizmal bir hastalık olan behçet hastalığı, ergenlik veya gençlikte başlar ve 30-40 yaşlarında en yüksek seviyeye ulaşır.

Romatizmal bir hastalık olan behçet hastalığı,ergenlik veya gençlikte başlar ve 30-40 yaşlarında en yüksek seviyeye ulaşır. Hastaların büyük kısmında yaş ilerledikçe hastalığın şiddetinin azaldığı görülür.

Behçet hastalığı nedir?

Behçet Hastalığı romatizmal bir hastalıktır ve en sık görünen belirtisi ağız yaralandır. Dolayısı ile sık tekrarlayan ağız yaralan olanlara mutlaka Behçet hastalığının diğer belirtileri sorulur ve şüpheli bir durum var ise daha detaylı incelemeler yapılır.

Behçet hastalığı ergenlik veya gençlikte başlar ve 30 – 40 yaşlarında en yüksek seviyeye ulaşır. Hastaların büyük kısmında yaş ilerledikçe hastalığın şiddeti azalır.

Behçet hastalığının diğer belirtileri:

  • Cinsel bölgede yara oluşumu,
  • Göz tutulumu,
  • Gözlerde yaşarma,
  • Ağrı ve bulanık görme olabilir.
Bu belirtiler varsa göz uzmanının muayenesi istenir.

Behçet hastalığında eklem tutulumu söz konusu olabilir ve bu durumda tıpkı eklem romatizması gibi eklemlerde şişlik,ağn ve hareket kısıtlığı yaşanabilir. Hastanın şiddetli baş ağnlan olabilir ve bu durumda beyin ve beyin damadan tutulumu açısından nöroloji uzmanının değerlendirmesi istenir.

Dr. Arda Eminzade

Total
0
Shares
Related Posts

CyberKnife Sistemi Nasıl Çalışıyor?

CyberKnife Radyocerrahi Sistemi, ana olarak 6 eklemli bir endüstriyel robot üzerine yerleştirilmiş 140 kg. ağırlığında 6 MV X-ışını üreten lineer hızlandırıcı ve 6 yönde hareket edebilen robotik hasta yatağından oluşuyor.

Saçınızı Çok Sıkı Toplamayın

Sağlıklı ve gür görünen saçlar, güzelliğimizin tamamlayıcısı. Bu nedenle dökülmeye başladıklarında hemen herkeste 'Hepsi dökülecek mi' kaygısı yaşanıyor.

Kalp Sağlığı İçin Sağlıklı İlişki Önerileri

Kalp-damar hastalarının cinsel ilişki konusundaki korkuları yersizdir.Çünkü cinsel ilişkinin, dünya üzerinde meydana gelen kalp krizlerinin sadece % 1'inin tetikleyicisi olarak görüldüğüne dikkat çekilmektedir.
Total
0
Share