Sınav Kaygısını Nasıl Atabilirsiniz…

Sınav Kaygısını Azaltmak İçin Yapılacak Başlıca Öneriler!!!

Zamanınızı planlayın:Kaygı zaman düzensizliklerine yol açar ve bu da kaygıyı daha da arttır. Bu nedenle kaygıyı yönetmenin en önemli yolu zamanınızı düzenlemektir.

Deneme sınavlarını kaçırmayın: Deneme sınavları sadece soru çözmenize değil,sınav ortamına fizyolojik ve psikolojik olarak da hazırlanmanıza yardımcı olur.

Hareket bozukluklarına karşı koymaya çalışın: Sınavın yaklaştığı günlerde beklenilen tersine daha çok ders çalışmak yerine fizik aktivitelerini arttırmak,eğlenceli sporlara zaman ayırmakta yarar vardır.

Kaygıya karşı hoşluklar yaratmaya çalışın: Zevk aldığımız şeylere ve hobilerimize hafta içinde en az birkaç saat ayırmalısınız. Sinema yâda açık havaya çıkmak gerginliği azalır. Enerjiyi ve olumluluğu artırır.

•Ekstra sorunlar edinmekten kaçının:Çatışmalardan kaçmak. Sorunları ertelemek,sınav stresinize başka stresler eklememek önemlidir.

•Beslenmenize dikkat edin: Şekerli gıdaları aşırı almak yerine düzenli beslenmek gerekir. Vitamin özellikle de B vitaminin kullanılması yararlı olur.

•Uykunuza özen gösterim:Her akşam belirli saatte yatmaya çalışın.

Psikolog Ferahim Yeşilyurt

Total
0
Shares
Related Posts

Enerji İçecekleri

Enerji içecekleri genç yetişkinler tarafından da sıklıkla tercih edilen bir içecek türüdür. Enerji içeceği içerdiği kafein nedeniyle dehidrasyona ...

Şarküteri Ürünleri

Salam , sosis,sucuk,pastırma, jambon ve kavurma gibi işlenmiş etlerin tümüne şarküteri ürünleri denir.
Total
0
Share