Hıçkırığa Karşı 6 Yöntem

Hıçkırıklar genellikle kısa süreli olup ve bazen kendiliğinden geçer. Ancak bazı yöntemler de hıçkırığın geçmesini sağlayabilir.

Hıçkırıklar genellikle kısa süreli olup ve bazen kendiliğinden geçer. Ancak bazı yöntemler de hıçkırığın geçmesini sağlayabilir.

Hıçkırığı karşı 6 yöntem;

  • Derin nefes alıp vermek.
  • Nefesi tutmak.
  • Bir kağıt torba içine nefes alıp vermek.
  • Boğazda uyarıya neden olabilecek bir küçük kaşık toz şeker yutmak.
  • Limon suyu veya sirke yutmak.
  • Buzlu su içmek.

Uzun süren hıçkırıklarda hastanın mutlaka bir doktora başvurması gerekli,ayrıntılı öykü ve fiziki inceleme,genellikle hıçkırığın sebebi ile ilişkili önemli ipuçları veriyor.

Buna göre de hastaya öncelikli olarak birtakım tetkikler yapılıyor. Tetkik sonuçları ile hastanın iç hastalıkları-gastroenteroloji,nöroloji veya ilgili hekimlerce tedavisi düzenlenerek takip ediliyor.

Hıçkırık Sebebinin Altında Önemli Hastalıklar Olabilir. Detaylar için tıklayınız.

Doç. Dr. Nesliar eser Vardareli

Total
0
Shares
Related Posts

Sağlıklı Havuz Kullanımı İçin Öneriler

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sadi Rüştü Vural, yazın gelmesiyle gündeme gelen sağlıklı havuz ve deniz kullanımı konusunda çok önemli uyarılarda bulundu. İşte sağlığınızı koruyarak yüzmek için yapmanız gerekenler;

İshal (Diyare)

İshal veya diyare dışkının sık olarak sulu veya yumuşak çıkması durumudur.

Keskin Kokulardan Uzak Durun!

Yapılan araştırmalara göre; günlük hayatta kullanılan deodorant, keskin kokulu parfümler ve oda spreyi ile parfümlü deterjanlar astımı tetikleyebiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nur Kaşkır uyarıyor!
Total
0
Share