Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Acıbadem Adana Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr . Orhan Demircan meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekiyor.

Meme kanserinden korunmanın en etkin yolu kadının farkındalığını arttırmak . Erken tanı ile kişi sosyal yaşamdan kopmadan,büyük olumsuzluklara maruz kalmadan kötü hücrelerden kolayca kurtulabiliyor .

Meme kanseri kişinin kendini muayene etmesiyle ortaya çıkabilir. Meme içerisinde süt bezleri ve kanalları var . Bu stil bezleri ve kanalların içerisinde farklılaşan hücrenin kontrolsüz çoğalmasıyla bu hastalık ortaya çıkıyor . Giderek büyüyen kitle kadının kendini kontrolü sırasında eline geliyor . Büyüyen,ele gelen kitle meme kanserinin en önemli belirtisidir . Bir hücreden çıkıyor ve geometrik dizi şeklinde artarak o hale geliyor .

Kansere neden olan hormon östrojen hormonu,östrojen hormonuna ne kadar maruz kalınırsa meme kanseri riski de o kadar artar.

ERKEN TANI HAYAT KURTARIR

Erken tanı konulan hastada çok geniş ameliyatlara gerek kalmıyor . Daha küçük ameliyatlarla,daha küçük tedavilerle sosyal yaşamdan kopmadan kaliteli bir yaşam sürdürebiliyorlar . İşte en önemli şey meme kanseri riskinin farkında olmak ve kendilerinin yol haritalarını takip etmek . Zaman geçtiğinde,hastalık ilerlediğinde zor bir süreç başlıyor .

Meme kanseri risk faktörleri için tıklayınız.

Sağlık Editörü

Total
0
Shares
Related Posts

Obezite Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

Obezite ameliyatlarından sonra hastaların düzenli olarak bir diyet ve egzersiz programını izlemeleri öneriliyor ve cerrahinin başarısı hastanın bu düzene uyumu ile bağlantılı kabul ediliyor.
Total
0
Share