Omega Mucizesi

1)Balık (somon,ton,alabalık,ringa,uskumru),ceviz,kanola yağı,keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzeler gibi omega-3 yağlarından zengin yiyecekleri tüketin veya omega-3 desteği alın:

Son yıllarda yapılan araştırmalar,omega-3 yağlarından zengin beslenmenin kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi olduğunu göstermiştir. Bu tarz beslenme doymuş yağ alımını azaltarak diyette doymamış yağ asidinden zengin beslenmeye olanak sağlamaktadır. Bu da birçok kronik sağlık probleminin önlenmesinde (diyabet,kalp-damar hastalıkları,romatizmal problemler gibi) büyük bir adımdır.

2)Temel yağ asidi olarak zeytin ve kanola yağı gibi tekli doymamış yağ asitlerinden zengin yağları kullanın:

Bu tarz beslenme vücudumuzda inflamasyonu önleyerek bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayacaktır. Ayrıca hücre çeperlerinin sağlığını da koruyarak kötü kolesterolün (LDL) artmasını engelleyecektir.

3)Günde 6 porsiyon sebze meyve tüketin:

Böylece günlük ihtiyacımız olan posa,vitamin ve mineral ihtiyacımızı karşılayarak. Kolon ve bağırsak sağlığına katkıda bulunarak vücudumuzun direncini arttırmış olacağız.

4)Bezelye,fasulye ve kuruyemişler gibi daha fazla bitkisel protein içerenleri tüketin:

Bitkisel protein kaynaklarını tüketerek doymuş yağ oranını azaltabiliriz. Ancak burada hayvansal kaynaklı besinleri de tüketmemiz oldukça önemlidir. Vücudumuzda üretilmeyen elzem aminoasitlerin alımında kaliteli protein kaynakları önem taşımaktadır (yumurta,kırmızı et,tavuk,balık gibi). Haftada en az 3 kez de bitkisel kaynaklı protein tüketimine önem verilmelidir.

5)Yağsız et veya az yağlı süt ve ürünlerini seçerek doymuş yağ asitlerinden kaçın:

Bu şekilde LDL kolesterolünün artışını önleyerek kalp dama hastalkları riskini önlemiş olacaksınız.

6)Mısırözü,aspur,ayçiçeği,soya ve pamuk yağları gibi omega-6 yağ asitlerinden zengin bitkisel yağları belli miktarlarda kullanmaya özen gösterin.

7)Margarin,hazır yiyecekler,kızartmalar,hazır pastalar,ayaküstü yiyecekleri azaltarak trans yağ asitleri alımını azaltın:

Dyt. Aslı İçingür

Total
0
Shares
Related Posts

Şeker Türleri Nelerdir?

Diabetes Mellitus, halk arasındaki adıyla ‘Şeker Hastalığı’, kan şekerini kontrol etmekle yükümlü olan insülin adındaki hormonun salgılanamaması ya da kullanılamaması sonucu kan şekerinin yükselmesine verilen isimdir.
Total
0
Share