Sararmış Dişler İçin Evde Tedavi Yöntemleri

Evinizde veya herhangi bir yerde rahatça uygulayabileceğiniz, doğal diş beyazlatma yöntemlerini sizler için yazdık.

Dişlerin sararmasına ve lekelerin oluşmasına doğrudan katkıda bulunan kahvenin hüküm sürdüğü bir çağda yaşıyoruz. Beyaz dişlere sahip olmak için atılacak ilk adım kahve tüketimini sınırlamak olsa da tek başına yeterli olmayacaktır.

Diş hijyeni önemlidir, düzenli şekilde ilgilenilmediğinde vücudun farklı bölgelerinde oluşabilecek birçok farklı hastalığa doğrudan katkıda bulunan bir faktör olabilir. Dişlerimize zarar verebilecek etkenlerin başında ise asitli içecek ve yiyecekler yer alır. Genel olarak dişlerin sararması asidik bir diyet tercihi nedeniyle diş minesinin yıpranmasıyla oluşmaya başlar.

Diş Beyazlatmanın Dezavantajları

Eczanelerde bulabileceğiniz veya diş hekimleri aracılığı ile keşfedebileceğiniz birkaç diş beyazlatma yöntemi vardır. Bu yöntemler beyazlatma plağı, profesyonel beyazlatma tedavileri ve ürünlerini içerebilir. Bu ürünlerin işe yaradığı şüphesiz bir gerçek ancak aşağıda belirtilen yöntemler doğru uygulanmadıkça birçok dezavantaj ortaya çıkabilir. Tedavilerde genellikle diş ve diş etleri üzerinde oldukça güçlü etkilere sahip maddeler kullanılmaktadır. Bu maddeler ilk hafta sonrasında bile dişlerde hassasiyete yol açabilir.

Örneğin, yapılan çalışmalara göre diş beyazlatma seçeneği kullanan kişilerin üçte birinde diş etlerinde doku tahrişine rastlanılmaktadır. Ayrıca, daha önce bu ürünleri denemiş ve hiçbir dezavantajı ile karşılaşmamış olabilirsiniz. Eğer ileride bu sorunla karşılaşırsanız daha doğal yöntemleri denemeniz çok daha faydalı olacaktır.

Sararmış Dişler İçin Evde Uygulanabilecek Tedavi Yöntemleri

Karbonat

Diş beyazlatma için en etkili yöntemlerden biri olarak bilinir. Kullanımı da oldukça basittir, diş fırçanız ıslak iken biraz karbonat ekleyin ve dişlerinizi fırçalayın. Sadece kabartma tozunun diş minesini çizebilecek kadar kuru olmamasına, ıslak olmasına özen göstermelisiniz. Bir defa ıslattığınızda karbonat yumuşar ve erir. Oldukça faydalı bir yöntemdir, tekrar söylüyoruz: karbonatın kuru olmadığından emin olun! Ayrıca isteğe bağlı olarak gargara da yapabilirsiniz.

Çilek

Dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olan C vitamini içeriği bakımından oldukça zengindir. Birkaç tane çileği ezdikten sonra dişlerinize uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 3-5 dakika bekleyin ve ardından ağzınızı iyice yıkayın.

Limon

Genellikle saç bakımı için kullanılır fakat dişleri beyazlatma konusunda da güçlü bir etkiye sahiptir. Ufak bir kasenin içine limon suyu sıkın ve biraz deniz tuzu ekleyin. Ardından dişlerinize uygulayın, 3-5 dakika kadar bekletin ve iyice durulayın. Beş dakikadan fazla süre dişlerinizde bekletmek diş minenize zarar verebileceği için belirtilen süre sonunda dişlerinizi durulamak dikkat edilmesi gereken bir unsurdur.

Oksijenli Su

Oksijenli su dişleri beyazlatmak için etkili bir şekilde kullanılabilir. Hafif özelliği nedeniyle dişlerinizin üzerine yerleşmiş olan lekeleri kaldırabilir.

Muz Kabuğu

İşe yaradığı kesin olmayan tartışmalı bir yöntemdir. Bazı sağlık çalışanları hiçbir faydası yok derken bir diğer grup ise tam tersini söyleyebiliyor. Teknik olarak ise, içerisindeki magnezyum ve potasyum açısından zengin olan kabuk kısmı dişleri parlatmak ve diş minesindeki lekeleri çıkarmak için yardımcı olabilir. Sonuçlar kişiye göre büyük farklılık gösterebilir, diğer seçenekler arasında en iyisi olduğu söylenemez fakat bazı kişilerde işe yarayabilir.

 

Sağlık Editörü

Total
0
Shares
Related Posts
Read More

Diş Telleri Neden Kullanılır?

Diş telleri, ortodontistlerin sıkışık ya da çarpışık diş veya çeneleri düzeltmek için kullandıkları tel bazlı teçhizatlardır. Bunlara ihtiyaç duyan kişilerin çoğu erken gençlik yıllarında taktırır. Fakat yetişkinler de diş tellerinden faydalanabilir.
Read More

Dental Muayene

Düzenli dental muayeneleri önleyici sağlık bakımının önemli parçalarından biridir. Dental muayene sırasında dişçi veya hijyenist dişlerinizi temizler ve dişeti inflamasyonu veya kemik kaybını belirler.
Total
0
Share