Seyahat Hastalıklarına Dikkat

Uygun zamanda alınmış koruyucu tedbirler ve özel önlemler, beklenmedik ve kötü sağlık risklerini azaltıyor.

Uluslararası yolculuklarla ilgili riskler yolcunun durumu (yaş,cinsiyet,sağlık durumu vs.) ve yolculuğun özelliğine (güzergah,amaç,süresi vs.) göre değişir.

Uygun zamanda alınmış koruyucu tedbirler ve özel önlemler,beklenmedik ve kötü sağlık risklerini azaltırken,seyahatlerin de daha rahat geçirilmesine yardımcı olur. Seyahate çıkanların en çok merak ettikleri konuların başında jet-lag sorununu nasıl aşacakları geliyor. Araştırmalar özellikle bu durumun batıdan doğuya doğru,gündüz uçuşlarında daha çok ortaya çıktığını göstermiştir.

Jeg-lag Nedir?

Jet-lag olarak bilinen rahatsızlık,uzun süreli okyanus aşırı uçak yolculuklarında ortaya çıkan,rahatsız edici hastalık halidir. Bir başka ifadeyle uçakla dünyanın zaman dilimleri geçilirken insan vücudunun bu hızlı zaman değişimine adapte olamamasıdır.

Belirtileri şunlardır:
  • Aşırı yorgunluk
  • Uykusuzluk
  • Mide ve baş ağrıları
  • Oryantasyon bozukluğu
  • İştahsızlık

Bu durumlarda,yolculuk öncesi iyice dinlenmiş olmak,yolculuk öncesi ve sırasında bol sıvı tüketmek ve yağsız hafif yiyecekler tüketmek,alkol tüketimini azaltmak gidilecek zaman dilimine kendimizi mümkün olduğunca çabuk ayarlamak (yemek saati,uyku saati) bu durumu hafif şekilde atlatmamıza yardımcı olacaktır.

Dr. Hande Aygün

Total
0
Shares
Related Posts

D vitamini

Faydaları, Görevleri, Kullanım Alanları, ve Yan Etkileri

Doğum Evreleri Hangi Sırayla İlerler?

Doğum evreleri: Serviksin (Rahim ağzı) açılması,Bebeğin doğum kanalında ilerleyerek doğması, Plasentanın (Bebeğin eşi) alınması, Doğum sonrası 1 saatlik kanama kontrolü
Total
0
Share