Tüp Bebek Merkezleri Seçimi

Tüp bebek merkezleri şeçiminde merak ettikleriniz.

Merkez ne kadar zamandır faaliyette?
Bugüne kadar kaç uygulama yapılmış ve ne kadar başarılı olunmuş?
Başarının ölçütlerini nasıl araştırabilirsiniz?

Sormanız gerekenler:

  • 35 yaşın altında ve üstünde kaç embryo transfer ediyorsunuz?
  • Transfer ettiğiniz embryo başına gebelik oranınız nedir?
  • Embryo dondurma programınız var mı?
  • Hastalarınızın yüzde kaçında embryo dondurabiliyorsunuz?
  • Dondurulmuş ve çözülmüş embryolar ile başarınız nedir?
  • Canlı doğum ve düşük oranlarınız nedir?
  • Merkezinizin veya laboratuarınızın ISO veya yurt dışından akreditasyon belgesi var mı?
  • Tüp Bebek merkezi ile beraber çalışan bir genetik laboratuarı var mı?

Tüp bebek hakkıyla yapıldığında maliyeti oldukça yüksek olan bir uygulamadır. Bu nedenle çok ucuza uygulama vaad eden merkezlerden kaçının. Başarısız bir tedaviyi tekrarlamak size daha pahalıya mal olacaktır. Başarılı bir dondurma programı olan merkezlerde bir uygulama sonrasında birden fazla embriyo transfer hakkınız doğabilir. Bu da bir ödeme sonrasında size birden fazla şans verilebileceği anlamına gelir. Doktorunuzun tavsiye ettiği merkeze sorgusuz gitmeyin. Mutlaka araştırın. İnternetten araştırın ancak her okuduğunuza inanmayın! Merkezlerin web siteleri genelde bilgilenme dışında o merkezin reklamı amaçlı kullanıldığından dolayı söylenen her şey doğru veya bilimsel olarak kanıtlanmış olmayabilir. Tarafsız portalları veya yabancı siteleri de gezin. Mucizelere inanmayın. Tüp bebekte son yıllarda mucize niteliğinde herhangi bir gelişme olmadı. Size %80’ler veya %90’ler mertebesinde başarı sunan uygulamalara kesinlikle inanmayın.

Prof. Dr. Bülent Tıraş

Total
0
Shares
Related Posts

Sedef Hastaları Çaresiz Değil

Sedef dermatoloji alanında tedavisi en zor olan ve yaygın olarak rastlanan kronik bir cilt hastalığı olarak nitelendiriliyor. Genellikle 20-40 yaş grubunda görülen bu hastalık ülkemizde her yıl yaklaşık 350 bin kişide ortaya çıkıyor.

Listeria enfeksiyonu nedir?

Bakteri toprakta, suda ve kanalizasyon sistemlerinde yaşar ve buradan da evcil ve vahşi hayvanlara, kuşlara, sineklere ve kabuklu deniz hayvanlarına geçer.
Total
0
Share