Aşırı Şeker Tüketimi Kansere Neden Olur mu?

Son yıllarda müthiş artış gösteren birçok kronik hastalığın ana nedenlerinden biri olarak aşırı şeker tüketimini göstermek mümkün.

Daha çok şeker pancarı elde etmek için,çok miktarda suni gübre kullanılmış,eskiden küçük boyda olan pancarlar şimdilerde eskinin 5-10 katı büyüklüğe erişmiş. Tabii bu arada topraktaki tüm zararlı kimyasallar pancar aracılığı ile şekere işliyor,şeker rafine edilip beyazlatılırken ayrıca kimyasallar alıyor ve tüm bu zararlı kimyasallar şeker aracılığı ile insan vücuduna giriyor.

Yediğimiz birçok üründe yapay tatlandırıcı var!

Tehlikeli olan gelişme,şekerin artık yerli yersiz neredeyse bütün hazır gıdaların içine koyulur hâle gelişi. Şekerle ilgili çok önemli başka bir tehlike daha var. Genetiğiyle oynanmış mısırdan “mısır şekeri”üretiliyor. “Nişasta bazlı sıvı şeker”de denilen bu “oynanmış”şeker,çikolata,gofret,gazlı içecek,baklava,mısır gevreği gibi endüstriyel gıdalarda en çok kullanılan şeker türü. Son dönemlerde bu tür gıdalardaki artış ve kanser vakalarındaki artış ilişkilendirilebilir.

Şekeri fazla tüketmek obeziteye zemin hazırlıyor

Özellikle meme kanseri dahil tüm kanserlerde beslenme ana nedenlerden biridir. Beslenme alışkanlıklarımız yanlış ise ve bu tür zararlı besinleri tüketiyorsak vücudumuzda serbest oksijen radikalleri denilen bazı yan ürünler ortaya çıkar ve bu radikaller zamanla DNA yapısında bozulmaya yol açarlar. Ayrıca,özellikle meme kanserinde şişmanlık ciddi bir nedendir. Fazla şeker hızlı yağa dönüşeceği için obezite ve kanser risk oranının artmasına neden olur.

Benzer Makaleler:

  • Şeker Hayatımıza Nasıl Girdi? Okumak İçin Tıklayınız
  • Şeker Tüketimi Bağışıklık Sistemini Zayıflatır mı? Okumak İçin Tıklayınız
  • Diyabetliler Şeker Kullanamaz mı?Okumak İçin Tıklayınız
  • Şekerin Bilmediğimiz İsimleri Nelerdir? Okumak İçin Tıklayınız

Sağlık Editörü

Total
0
Shares
Related Posts

Böbrek Taşı Nasıl Önlenir?

Taş oluşumunda beslenme alışkanlıklarının rolü büyüktür ve kişilerin beslenme düzenine dikkat etmesi kendi ellerinde olan bir faktör olduğundan tekrarını önlemek açısından önem kazanmaktadır.
Total
0
Share